avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de nastere ptr copii nascuti in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de nastere ptr copii nascuti in strainatate

locuiesc in spania si am nascut aici o fetita care a fost recunoscuta de tata-l ei(poarta numele tata-lui care este roman) eu sunt casatorita cu alcineva in tara de care nu am divortat dar suntem despartiti de f mult timp.Intrebare-a mea e daca o sa am probleme la starea civila atunci cand o s-a cer certificatul de nastere.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:53, 18 Septembrie 2012
Inseamna ca dvs. nu v-ati declarat ca fiind casatorita si nu ati prezentat la starea civila certificatul dvs. de casatorie.Sunt persoane care au declarat ca nu au facut acest lucru intrucat copilul din concubinaj primeste un ajutor banesc de la autoritatile spaniole. Daca este asa numai dvs. stiti, dar conform actelor romanesti, copilul dvs. este copil din casatorie si ar trebui sa poarte numele sotului dvs. Puteti solicita indreptarea erorii la aut.spaniole, in sensul de a solicitata la starea civila din Spania rectificarea actului de nastere a copilului in sensul ca la rubrica tata sa fie trecut sotul dvs.si eliberarea unui nou certificat de nastere de aceasta data cu sotul dvs. la rubrica tata. Daca nu, mergeti la ambasada sau consulat si solicitati transcrierea iar cei de acolo va vor face verificarile de rigoare si va vor indruma ce trebuie sa faceti. Oricum autoritatile romane va vor atentiona sa va faceti rectificarea dupa care sa solicitati transcrierea. Dupa efectuarea transcrierii certificatului de nastere in registrele de stare civila romane, solicitati la judecatoria de la locul dvs. de domiciliu in tara, in termen de 3 ani, tagada paternitatii, dupa care concubinul dvs.va recunoaste linistit copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania - alt tata decat sotul mamei iuli_mete iuli_mete buna ziua Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e ... (vezi toată discuția)
Copil născut în spania, cu alt tată decât soțul mamei cum se obține certificatul de naștere românesc? cristinaflorentin cristinaflorentin Buna ziua eu sunt casatorita dar nu mai stau cu fostul sot,am alta relatie ce a rezultat un copil,acesta find nascut in Spania a putut fi recunoscut de tatal ... (vezi toată discuția)
Copil din afara casniciei nascut in strainatate adelangelo adelangelo Locuiesc in spania si de 9 ani nu mai traiesc alaturi de sotul meu.in acesti ani am nascut un copil dar cu alt barbat,el fiid tot roman.in timp ce eram gravida ... (vezi toată discuția)