avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copil din afara casniciei nascut in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copil din afara casniciei nascut in strainatate

Locuiesc in spania si de 9 ani nu mai traiesc alaturi de sotul meu.in acesti ani am nascut un copil dar cu alt barbat,el fiid tot roman.in timp ce eram gravida divortu era pe rol,dintre mine si sot.vreau sa stiu daca copilu poate sa poarte numele barbatului cu care traiesc acum,ca din cate stiu dupa legea ro trebuie sa ia numele sotului.inca nu are copilu acte ca trebuie sa le fac romanesti si nu stiu cum sa fac sa ia numele barbatului care ii e tata.va rog sami spuneti ce trb sa fac si acte trebuie sa aduc din spania sai fac actele in ro
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:20, 12 Decembrie 2014
Banuiesc ca avet certificat spaniol pentru copil. Cum figureaza copilul in actele spaniole? Banuiesc ca poarta numele sotului. Daca da atunci solicitati mai intai transcrierea certificatului de nastere a copilului la ambasada, consulat sau la locul dvs. de domiciliu din Romania, dupa care sotul face tagada iar concubinul recunoasterea.
poarta numele tatalui pentru ca din greseala am bifat sectiuneAa ca nu sunt casatorita si de aceea nu miau cerut explicatii si lau trecut p numele tatalui.si mi sa spus ca daca vreau sa schimb ca sunt casatorita o sa poarte copilu numele sotului.intrebarea mea e daca pot sa vin cu copilu in tara asa cum e certificatul fara sa modific.ca nici nu pot sa plec cu copilu fara sotu meu daca il trece pe numele lui
Puteti sa veniti cu titlu de calatorie de la consulat insa nu veti mai reusi sa plecati cu el inapoi pana nu rezolvati cu certificatul de nastere romanesc.
Atunci solicitati in Spania rectificarea actului si schimbarea certificatului, pentru ca minorul sa apara ca fiind copil din casatorie. Se poate, este legal , au mai fost astfel de cazuri. Faceti dovada ca sunteti casatorita cu certificatul de casatorie. Nu vi se intampla nimic, doar ca dureaza in Spania cam 2 luni.Transcrierea o puteti solicita si la ambasada sau consulat. Nu este necesar sa veniti in tara. Daca veniti in tara solicitati transcrierea certificatului la starea civila de la locul dvs. de domiciliu, dupa care ii aduceti la cunostinta exsotului ca trebuie sa faca tagada , altfel are un copil pe numele lui care il mosteneste. Dupa tagada impreuna cu concubinul mergeti la starea civila unde acesta va recunoaste copilul si il va trece pe numele lui.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Decembrie 2014
Justitiarul711, utilizator
deci pot sa vin cu certificatu asa cum este ,nemodificat.asta stiu k nu pot sa mai plec pana nu termin cu actele la baiat.cam cat timp dureaza tagada aceasta si dak am nevoiede un avocat sa decurga lucrurile mai repede.va multumesc din tot sufletu pt raspunsurile date pana acum

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere copil nascut in spania Argi76 Argi76 Buna seara! Deci am nascut in Spania, la nastere eram casatorita de o luna , in certificatul copilului , mama e trecuta cu numele de fata pentru ca nu a reusit ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere ptr copii nascuti in strainatate jesica111011 jesica111011 locuiesc in spania si am nascut aici o fetita care a fost recunoscuta de tata-l ei(poarta numele tata-lui care este roman) eu sunt casatorita cu alcineva in ... (vezi toată discuția)
Titlu de calatorie minor Albert2005 Albert2005 buna ziua ,as avea si eu o intrebare ,vrem sa ne intoarcem in romania si am fost la consulatul roman din Cidad Real ,Spania ,pentru a solicita titlul de ... (vezi toată discuția)