avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copil din afara casniciei nascut in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copil din afara casniciei nascut in strainatate

Locuiesc in spania si de 9 ani nu mai traiesc alaturi de sotul meu.in acesti ani am nascut un copil dar cu alt barbat,el fiid tot roman.in timp ce eram gravida divortu era pe rol,dintre mine si sot.vreau sa stiu daca copilu poate sa poarte numele barbatului cu care traiesc acum,ca din cate stiu dupa legea ro trebuie sa ia numele sotului.inca nu are copilu acte ca trebuie sa le fac romanesti si nu stiu cum sa fac sa ia numele barbatului care ii e tata.va rog sami spuneti ce trb sa fac si acte trebuie sa aduc din spania sai fac actele in ro
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:20, 12 Decembrie 2014
Cum figureaza copilul in prezent in certificatul de nastere?
cu numele tatalui lui
E complicat rau.

Daca mergeti sa cereti rectificarea cu numele sotului, asa cum vi s-a indicat mai sus, nu puteti obtine titlu de calatorie ca nu aveti consimtamantul tatalui din certificat.

Puteti face titlul cu certificatul actual dar daca veniti in tara nu puteti obtine certificat romanesc decat dupa ce rezolvati cu certificatul spaniol.
Presupunem ca pana la urma ajungeti sa aveti certificatul romanesc. Urmeaza tagada paternitatii... dureaza mult toate astea.

Nu stiu de ce vreti sa veniti in tara, daca viata dvs. e acum in Spania nu ar trebui sa va ganditi la calatorie deocamdata pentru ca nu mai puteti pleca inapoi cu copilul. Rezolvati cu certificatul de nastere romanesc prin consulat (dupa ce obtineti rectificarea) si intre timp cautati un avocat in Romania care sa va ajute sa iesiti din incurcatura. Pacat ca nu v-ati interesat inainte de a naste, acea greseala va costa acum scump :(
si nu ma ajuta cu nimik hotararea de divor???.Spune la acte necesare pt inscrierea certificatului k in cazul in care unul din parinti e divortat sa prezinte hotararea de divort
Doamna, nu vedem hartiile dvs. Mergeti la consulat sa depuneti ce aveti si reveniti pe forum daca vi le resping, or sa va spuna si un motiv. Apoi reveniti pe forum si incercam sa va ajutam daca avem cu ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere copil nascut in spania Argi76 Argi76 Buna seara! Deci am nascut in Spania, la nastere eram casatorita de o luna , in certificatul copilului , mama e trecuta cu numele de fata pentru ca nu a reusit ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere ptr copii nascuti in strainatate jesica111011 jesica111011 locuiesc in spania si am nascut aici o fetita care a fost recunoscuta de tata-l ei(poarta numele tata-lui care este roman) eu sunt casatorita cu alcineva in ... (vezi toată discuția)
Titlu de calatorie minor Albert2005 Albert2005 buna ziua ,as avea si eu o intrebare ,vrem sa ne intoarcem in romania si am fost la consulatul roman din Cidad Real ,Spania ,pentru a solicita titlul de ... (vezi toată discuția)