avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Titlu de calatorie minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Titlu de calatorie minor

buna ziua ,as avea si eu o intrebare ,vrem sa ne intoarcem in romania si am fost la consulatul roman din Cidad Real ,Spania ,pentru a solicita titlul de calatorie pentru minor deoarece nu are pasaport romanesc si nici certificat romanesc ,aici doamna de la ghiseu a descoperit o gresala la unul din numele mamei : in loc de Marcela ,scria Marcerla si ni sa refuzat eliberarea titlului pana la schimbarea aceste greseli ,am inceput demersurile la registrul civil spaniol si ni sa spus ca poate sa dureze o luna sau chiar o luna si.... . Ce modalitate exista de a parasi spania cu minorul deoarece conditiile de aici nu ne mai permit sa asteptam atata timp ??? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:05, 16 Februarie 2013
Redactat-o de îndată un memorii către consultul roman şi relatati întreaga situaţie, sunt obligaţi sa va acorde sprijin, o a doua varianta, împuternicit-o un avocat în tara noastră sa se ocupe de acest demers, probabil se va soluţiona mai rapid.
Din pacate fara un document de calatorie nu puteti pleca si fara certificatul de nastere nu vi-l pot face.
Putea fi si mai rau: daca nu observau si va faceau titlul de calatorie, cand voiati sa faceti transcrierea certificatului de nastere in tara va trimiteau inapoi in Spania sa faceti rectificarea. Insistati la autoritatile spaniole, mergeti in audienta la cineva din conducerea institutiei unde ati dus certificatul la rectificat.

@avocat_bogdan_marinescu
Pentru ce sa imputerniceasca un avocat in tara?
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
Ares-3, moderator
Va multumesc ! am depus deja un expediente pentru modificarea acestei greseli si mi sa spus ca dureaza o luna -o luna si jumatate , aici e problema ,ca nu ne mai putem permite sa stam pentru ca nu avem bani sa platim atata timp chiria si cheltuielile
Poate si un demers la consulat... nu stiu daca functionarii de acolo se implica atat de mult, insa este posibil sa gasiti un om cu suflet care sa va inteleaga situatia.
Poate aveti prieteni care sa va ajute pana mai stati acolo sau pe cineva in tara care sa va trimita ceva bani... nu stiu, zic si eu. Oricum nu aveti incotro, nu puteti pleca cu copilul fara acte.

Insa repet, bucurati-va ca au descoperit greseala pentru ca ar fi fost mult mai costisitor si ca bani si ca timp sa rezolvati situatia dupa ce v-ati fi intors in tara.
Din pacate foarte multi tineri uita sa citeasca actele de stare civila si vin cu ele in Romania dupa care se intorc inapoi pentru rectificari. Ares_3 are perfecta dreptate, bucurati-va ca s-a intamplat asa si nu ati venit in Romania cu micutul ca trebuia sa va intoarceti unul inapoi dar nu mai puteati parasi Romania cu copilul pana nu aveati acte romanesti. Si in Romania dureaza transcrierea 1 luna si ceva asa ca pregatiti-va.Aveti grija, cititi cu atentie toate rubricile din certificatul de nastere sa va bata cu actele romanesti. Am mai sesizat ca la actele de nastere ale micutilor in Spania se trece la rubrica numele de familie al copilului, numele parintilor de 2 ori, ceea ce este total gresit, aveti grija ca numele , daca este vorba de un copil din casatorie unde parintii poarta acelasi nume, sa fie trecut o singura data, ex. popescu mama, popescu tata, popescu copilul, si nu popescu popescu la copil. Mare grija!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2013
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil din afara casniciei nascut in strainatate adelangelo adelangelo Locuiesc in spania si de 9 ani nu mai traiesc alaturi de sotul meu.in acesti ani am nascut un copil dar cu alt barbat,el fiid tot roman.in timp ce eram gravida ... (vezi toată discuția)
Titlu de calatorie pentru copil fara certificat de nastere C.Maria C.Maria Buna ziua.As dori sa stiu,daca exista posibilitatea ca,un copil nascut in Spania,sa primeasca titlul de calatorie fara certificatul de nastere.Precizez ca are ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere ptr copii nascuti in strainatate jesica111011 jesica111011 locuiesc in spania si am nascut aici o fetita care a fost recunoscuta de tata-l ei(poarta numele tata-lui care este roman) eu sunt casatorita cu alcineva in ... (vezi toată discuția)