avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere copil nascut in Spania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere copil nascut in Spania

Buna seara! Deci am nascut in Spania, la nastere eram casatorita de o luna , in certificatul copilului , mama e trecuta cu numele de fata pentru ca nu a reusit sa-si schimbe buletinul cu numele sotului. Cand ne-am intors in Romania, vrem sa-i facem
certificat de nastere romanesc , dar ni se cere sa schimbam buletinul mamei si dupaia sa ne intoarcem in Spania sa schimbam certificatul Spaniol.
Prin ce modalitate as putea primi un pasaport in Romania pentru copil?Fara sa ne mai intoarcem in Spania.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:50, 28 Iulie 2015
Trebuie sa recunoasteti ca dvs. purtati intreaga vina. Sa intelegem ca la casatorie desi ati trecut pe numele sotului nu vi s-a taiat buletinul, iar dvs. ati plecat cu acesta in Spania. Alta solutie nu aveti decat cea deja prezentata de dvs. Solicitati buletinul fie personal fie prin procura speciala, dupa care pe baza buletinului si a certificatului de casatorie solicitati mai intai rectificarea actului spaniol si mai apoi transcrierea sau inscrierea la ambasada/consulatul roman a certificatului.In Romania nu puteti primi pasaport pentru copil pana cand nu aveti mai intai certificat de nastere romanesc pentru acesta. Nu va indic sa veniti cu copilul in tara(puteti solicita un titlu de calatorie) intrucat pana cand nu rectificati mai intai certificatul in Spania nu veti putea obtine certificat romanesc in Romania. In situatia data cel mai rapid ar fii sa solicitati cat mai repede buletinul prin procura, mai exact sa imputerniciti la ambasada pe cineva din Romania care sa mearga la SPCLEPul dvs. de domiciliu si care pe baza certif.dvs. de nastere, certif.de casatorie, buletin vechi, carte de alegator, dovada adresei de domiciliu(ontractul pe asa) si o taxa de 12 lei sa va solicite buletinul . In 2 saptamani il puteti avea. Dupa care mergeti la aut.spaniole si indreptati eroarea din acte. Dureaza in Spania undeva la 2 luni dupa care in tara 30 de zile. Puteti solicita inscrierea certificatului si la ambasada fara a mai fii necesar sa veniti in Romania.
noi ,am venit in rominia cu copilu ! deci nu mai pot pleca cu copilu in spania ?












Daca ambii sunteti cetateni romani, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil din afara casniciei nascut in strainatate adelangelo adelangelo Locuiesc in spania si de 9 ani nu mai traiesc alaturi de sotul meu.in acesti ani am nascut un copil dar cu alt barbat,el fiid tot roman.in timp ce eram gravida ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte identitate in spania + certificat nastere bebe pentru zbor daniela013 daniela013 Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu cateva informatii...anul viitor imi expira buletinul (2014) si as dori sa stiu cum il pot renova de la ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in alta tara....va rog sa ma ajutati ana s ana s am o fetita de 8 luni, nascuta in spania. daca tatal copilului a plecat in alta tara de cateva luni si nu mai vrea sa se intoarca la noi. are numele lui de ... (vezi toată discuția)