avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copil născut în Spania, cu alt tată decât soțul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copil născut în Spania, cu alt tată decât soțul mamei Cum se obține certificatul de naștere românesc?

Buna ziua eu sunt casatorita dar nu mai stau cu fostul sot,am alta relatie ce a rezultat un copil,acesta find nascut in Spania a putut fi recunoscut de tatal biologic(concubin)dandui numele lui in certificatul spaniol am declarat ca eu mama sunt legal casatorita,in tara am intampinat multe probleme cum ii pot face certificatul romanesc mai repede fara a divorta pt ca sotu nu este in tara ca sa se prezinte exista alta solutie ,fara divort?Multumesc celor ce ma pot informa
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:03, 3 Octombrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema apare la instanta, unde vi se va cere certificatul romanesc, ori dvs. nu sunteti in posesia unui astfel de certificat, corect? Deoarece dvs. aveti certificatiul spaniol in care dvs. sunteti trecuta cu numele sotului, in schimb la rubrica tatal copilului este trecut concubinul, dar autoritatile romane v-au refuzat transcrierea pe motivul ca de fapt concubinul nu are ce cauta in certificat si v-au indrumat sa mergeti la spanioli, unde sa le explicate ca sunteti casatorita, sa le dati certificatul de casatorie( pe care fie vorba intre noi sigur nu l-ati prezentat la inregistrarea nasterii copilului) si sa solicitati rectificarea actului, astfel incat la rubrica tatalui sa fie trecut sotul dvs. si nu concubinul. Deci, mergeti la instant spaniola, solicitati rectificarea, dupa care solicitati un nou certificat de nastere pentru copil, unde la rubrica tatalui sa fie scris sotul dvs. din acte. Dupa care, veniti acasa ori mergeti la ambasada si solicitati transcrierea, obtineti certificatul romanesc, mergeti cu el in instanta unde solicitati tagada, dupa care intr-un final face concubinul recunoasterea. Ce sa faci?Asta e realitatea la starea civila, insotit de dvs. O sarcina dureaza 9 luni, aveati timp berechet sa divortati inainte de venirea copilului pe lume pentru ca acesta sa beneficieze de drepturile unui copil dupa tatal sau biologic.
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil conceput în timpul căsătoriei cu alt bărbat decât soțul. cum pot rezolva cu certificatul de naștere dacă tatăl biologic nu vrea să-l recunoască? Anonim1992 Anonim1992 In urmă cu 4 luni am născut in Anglia,pe certificatul Britanic la tata apare numele tatalui desi copilul poarta numele meu,ajunsă in tară sa-i fac ... (vezi toată discuția)
Copil din afara casniciei nascut in strainatate adelangelo adelangelo Locuiesc in spania si de 9 ani nu mai traiesc alaturi de sotul meu.in acesti ani am nascut un copil dar cu alt barbat,el fiid tot roman.in timp ce eram gravida ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere ptr copii nascuti in strainatate jesica111011 jesica111011 locuiesc in spania si am nascut aici o fetita care a fost recunoscuta de tata-l ei(poarta numele tata-lui care este roman) eu sunt casatorita cu alcineva in ... (vezi toată discuția)