avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copil conceput în timpul căsătoriei cu alt bărbat ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copil conceput în timpul căsătoriei cu alt bărbat decât soțul. Cum pot rezolva cu certificatul de naștere dacă tatăl biologic nu vrea să-l recunoască?

In urmă cu 4 luni am născut in Anglia,pe certificatul Britanic la tata apare numele tatalui desi copilul poarta numele meu,ajunsă in tară sa-i fac certificat romanesc ,tatal nu mai vrea sa fie trecut in certificat, refuza sa-mi dea vrun act necesar ... Ce am de facut mai departe pentru obtinerea certificatului si să nu mai am nevoie de procuri pe viitor?! Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:23, 6 Octombrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Inteleg ca cel trecut in certificatul copilului dvs. nu este sotul dvs. ci tatal biologic al copilului. Autorit. romane va vor refuza in a va face transcrierea deoarece in acte tatal copilului se presupune ca ar trebui sa fie sotul mamei. Mergeti la aut. engleze le aratati certif. dvs. de casatorie, pe care sigur ati omis cu buna stiinta de a-l arata la inregistrarea nasterii copilului, solicitati rectificarea actului de nastere al copilului dvs. in sensul sa se treaca la rubrica tatalui, numele sotului dvs. din acte, dupa care faceti transcrierea certif., sotul face tagada si mai apoi daca concubinul vrea sa faca recunoasterea. 9 luni cat ati purtat sarcina puteati divorta, ori puteati sa ne scrieti pentru a fii pusa in garda cu aceste aspecte neplacute. Sa ne scrieti.
Din păcate, trebuie sa ajungeți în instanță pentru tăgadă și stabilire paternitate.
Până atunci, nu contează ce mai bea tatăl biologic. Sau celălalt. Nu puteți rezolva in Romania fara instanta. Nici dacă ambii ar colabora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere cu numele sotului mamei aaandreiii aaandreiii Buna ziua! Suntem parintii romani necasatoriti a unui copil nascut in Anglia. La momentul conceperii partenerea mea de viata nu avusese finalizat divortului ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat casatorie prin consulat ContSters464938 ContSters464938 Buna ziua, Locuiesc in Anglia si m-am casatorit cu un cetatean tot roman aici. Am solicitat Consulatului roman la Londra transcrierea casatoriei in registrele ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatului de nastere David ioana ramona David ioana ramona In luna ianuarie sa terminat divortul dintro mine si fostul sot, urmand ca pe 15.02.17 sa dau nastere unei fetite in italia,in aprilie am venit in Romania sa ... (vezi toată discuția)