In urmă cu 4 luni am născut in Anglia,pe certificatul Britanic la tata apare numele tatalui desi copilul poarta numele meu,ajunsă in tară sa-i fac certificat romanesc ,tatal nu mai vrea sa fie trecut in certificat, refuza sa-mi dea vrun act necesar ... Ce am de facut mai departe pentru obtinerea certificatului si să nu mai am nevoie de procuri pe viitor?! Va multumesc
Inteleg ca cel trecut in certificatul copilului dvs. nu este sotul dvs. ci tatal biologic al copilului. Autorit. romane va vor refuza in a va face transcrierea deoarece in acte tatal copilului se presupune ca ar trebui sa fie sotul mamei. Mergeti la aut. engleze le aratati certif. dvs. de casatorie, pe care sigur ati omis cu buna stiinta de a-l arata la inregistrarea nasterii copilului, solicitati rectificarea actului de nastere al copilului dvs. in sensul sa se treaca la rubrica tatalui, numele sotului dvs. din acte, dupa care faceti transcrierea certif., sotul face tagada si mai apoi daca concubinul vrea sa faca recunoasterea. 9 luni cat ati purtat sarcina puteati divorta, ori puteati sa ne scrieti pentru a fii pusa in garda cu aceste aspecte neplacute. Sa ne scrieti.
Din păcate, trebuie sa ajungeți în instanță pentru tăgadă și stabilire paternitate.
Până atunci, nu contează ce mai bea tatăl biologic. Sau celălalt. Nu puteți rezolva in Romania fara instanta. Nici dacă ambii ar colabora.