avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcriere certificat casatorie prin Consulat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcriere certificat casatorie prin Consulat

Buna ziua,
Locuiesc in Anglia si m-am casatorit cu un cetatean tot roman aici. Am solicitat Consulatului roman la Londra transcrierea casatoriei in registrele romanesti dar m-au refuzat pe motiv ca certificatul britanic nu are trecut pe el numele tatalui meu care apare in certificatul meu de nastere. Mentionez ca la momentul oficierii casatoriei am fost informata ca aceasta nu este o obligatie legala conf legii engleze.
Consulatul doreste sa cer modificarea certificatului de casatorie britanic dar autoritatile britanice sunt dispuse sa faca asta doar contracost si doar pe baza documentelor de identitate ale tatalui. Eu nu tin legatura cu tatal meu de mai bine de 10 ani deci imi este imposibil sa ofer documentele solicitate.
Intrebarile mele sunt: este obligatoriu conform legislatiei romane ca numele tatalui sa apara pe certificatul de casatorie romanesc? Daca da,nu exista cadru legal pentru ca aceasta mentiune sa se faca de catre Consulat la transcrierea casatoriei pe baza certificatului meu de nastere si/sau a unei declaratii pe proprie raspundere din partea mea? Nu exista nicio modalitate prin care consulatul sa ma ajute fara a ma pune pe drumuri si la cheltuieli suplimentare? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmin.mazilu.0906@gmail.com , utilizator 20:48, 14 Martie 2023
Nu inteleg din moment ce ati fost intrebata de ce ati optat pentru a fi trecut un alt tata in certificat? Daca insa rubrica este goala, in sensul ca nu este trecut niciun nume in dreptul tatalui--- este ok, dar daca este trecut tatal vitreg aut. romane nu va pot ajuta. Solicitati de la aut. engleze o adeverinta din care sa rezulte ca la înregistrarea actelor este obtionala declararea si completarea rubricii referitoare la numele si prenumele tatalui, o apostilati si o prezentati la consulat. Poate asa va accepta înscrierea. Sa ne scrieti negresit.
Bună, aceiași problema am și eu. Îmi poți spune te rog ce ți-au cerut autoritățile englezești pentru a schimba modificare și ce anume contra cost
Daca actul englez nu ,,bate,, cu cel romanesc normal ca aut. romane refuza sa faca inscrierea. De ce trebuie sa neglijati la obtinerea documentelor din strainatate datele dvs. din actele romane care de fapt stau la baza oricarei inscrieri ulterioare? Daca nu aveti trecut pe nimeni la rubrica tatalui incercati in Romania sa solicitati transcrierea certificatului pe baza actului de identitate si a certif. de nastere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2020
Justitiarul711, utilizator
Buna seara

Ati reusit sa rezolvati problema?
Avem aceasta problema cu căsătorie incheiata in Anglia in septembrie 2022,
Primit raspunsuri negative de la ambele autorități,

ContSters464938 a scris:

Buna ziua,
Locuiesc in Anglia si m-am casatorit cu un cetatean tot roman aici. Am solicitat Consulatului roman la Londra transcrierea casatoriei in registrele romanesti dar m-au refuzat pe motiv ca certificatul britanic nu are trecut pe el numele tatalui meu care apare in certificatul meu de nastere. Mentionez ca la momentul oficierii casatoriei am fost informata ca aceasta nu este o obligatie legala conf legii engleze.
Consulatul doreste sa cer modificarea certificatului de casatorie britanic dar autoritatile britanice sunt dispuse sa faca asta doar contracost si doar pe baza documentelor de identitate ale tatalui. Eu nu tin legatura cu tatal meu de mai bine de 10 ani deci imi este imposibil sa ofer documentele solicitate.
Intrebarile mele sunt: este obligatoriu conform legislatiei romane ca numele tatalui sa apara pe certificatul de casatorie romanesc? Daca da,nu exista cadru legal pentru ca aceasta mentiune sa se faca de catre Consulat la transcrierea casatoriei pe baza certificatului meu de nastere si/sau a unei declaratii pe proprie raspundere din partea mea? Nu exista nicio modalitate prin care consulatul sa ma ajute fara a ma pune pe drumuri si la cheltuieli suplimentare? Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere copil nascut in anglia teodordunca teodordunca Buna ziua , Ma numesc Teodor si locuiesc in Londra.Impreuna cu sotia mea suntem cetateni romani cu domiciliul in Romania .In decembrie 2015 ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare certificat de nastere copil uk CID21 CID21 Buna ziua recent ne-am lovit de o situatie teribil de complicata(din punctul de vedere al autoritatilor romane) mai exact prefectura unui judet unde urma sa ... (vezi toată discuția)
Copil conceput în timpul căsătoriei cu alt bărbat decât soțul. cum pot rezolva cu certificatul de naștere dacă tatăl biologic nu vrea să-l recunoască? Anonim1992 Anonim1992 In urmă cu 4 luni am născut in Anglia,pe certificatul Britanic la tata apare numele tatalui desi copilul poarta numele meu,ajunsă in tară sa-i fac ... (vezi toată discuția)