avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere copil nascut in Anglia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere copil nascut in Anglia

Buna ziua ,
Ma numesc Teodor si locuiesc in Londra.Impreuna cu sotia mea suntem cetateni romani cu domiciliul in Romania .In decembrie 2015 ne-am casatorit in Londra, iar in februarie 2016 s-a nascut baietelul nostru tot la Londra. In august 2016 am mers in Romania pentru ca sotia mea sa isi schimbe numele de fata in numele meu dupa casatorie si sa obtinem certificat de nastere romanesc pentru copil.
Sotia si-a schimbat buletin/pasaport dupa numele nou si cand sa obtinem certificat de nastere pentru copil...nu se poate ....pentru ca numele de pe certificatul de nastere britanic este numele ei de fata si nu numele dupa casatorie. De la judeteana in Romania m-au sfatuit sa vin la ambasada in Londra , de la ambasada din Londra m-au sfatuit sa ma adresez autoritatilor britanice care mi-au eliberat certificatul de nastere, autoritatile britanice nu pot face nimic pentru ca la momentul eliberari certificatului de nastere datele au fost corecte.
Ce se poate face in aceasta situatie?
Mentionez ca avem toate actele in regula, inclusiv certificat de casatorie romanesc care spune clar ca numele dupa casatorie al sotiei va fi numele meu.
dumneavoastra vreti sa schimbati numele de familie al mamei pe certificatul de nastere al copilului sau numele de familie al copilului?
Buna,numele de familie al mamei.
Copilul are numele de familie al tatalui de la nastere .
Pe certificatul de nastere britanic al copilului ,mi-au sugerat autoritatile romane ,sa adaug si numele de familie al mamei dupa casatorie. Autoritatile britanice mi-au spus ca nu pot face asa ceva pentru ca datele au fost corecte la momemtul respectiv si nu se pot face modificari la certificatul de nastere britanic.
Eu nu doresc sa schimb nimic , doresc sa obtin certificat de nastere romanesc pentru copil.
Dar din cauza ca pe certificatul de nastere britanic al copilului mama este trecuta cu numele de fata si acum in c/i si pasaport are numele meu de familie ,se pare ca nu se poate face nimic .Autoritatile romane spun ca, daca aplicam pentru certificatul de nastere romanesc al copilului inainte ca mama sa isi schimbe actele pe numele meu de familie , nu era nici o problema si imi puteau elibera certificatul dar acum, ei nu pot face nimic.

Se pare ca nu ma exprim prea bine asa ca o sa dau exemplu.
Morar Vasile impreuna cu Petrescu Maria sunt cetateni romani si locuiesc la Londra de 10 ani.
In decembrie 2015 se casatoresc la Londra iar in februarie 2016 se naste baietelul lor Morar Daniel tot la Londra (surpriza dupa 4 luni de casatorie).In august 2016 ei se intorc in Romania (6 luni dupa casatorie) si Petrescu Maria isi schimba numele in Morar Maria dupa numele de familie al sotului.Acum incearca sa obtina certificat de nastere romanesc pentru baietelul lor Morar Daniel.
Problema:in certificatul de nastere britanic al lui Morar Daniel mama este Petrescu Maria si nu Morar Maria cum arata noul ei pasaport sau C/I
Autoritatile romane nu...nu..nu.
.Solutie:?

Ultima modificare: Miercuri, 29 Martie 2017
gi-jane2, moderator
Daca sunteti la Londra mergeti la ambasada/consulat si solicitati înscrierea actelor de stare civilă în registrele de stare civila romanesti.
La consulat/ambasada va va explica ce formalitati trebuie completate, daca sunt taxe si care este cuantumul lor.
Ceva informatii in acest sens aveti in urmatorul link [ link extern ]
O zi buna si multa bafta
Buna , multumesc pentru raspuns.
Cum am specificat in mesajul anterior avem certificatul de casatorie romanesc in care specifica clar ca Petrescu Maria va fii Morar Maria dupa casatorie. De fapt dosarul este complet cu apostile ,traduceri ,acte si tot ceea ce mi s-a cerut singura problema este de ce in certificatul britanic are numele de Petrescu si acum in C/I are numele de Morar.
Ceva nu coincide in ceea ce ati spus, prima data ca si-a schimbat numele in august 2016, iar acum imi spuneti ca in urma casatoriei din 2015 si0-a schimbat numele. Cand si-a schimbat numele sotia dvs?

Alte discuții în legătură

Refuz transcriere certificat de naștere al unui minor născut în uk din cauza numelui mamei, care nu și-a schimbat cartea de identitate după căsătorie. cum putem rezolva această situație? romania880913 romania880913 Buna seara! incerc sa va explic cat mai simplu. in 2016 ne-am insurat. Desi sotia mea si-a ales sa-si schimba numele, ca sa-mi ia numele de familie al meu, nu ... (vezi toată discuția)
Intrucerea unui minor cetățean britanic in românia NewtonM NewtonM Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutor. Voi veni in țara in Aprilie cu băiețelul meu de câteva luni. Băiețelul meu a luat numele soțului si are ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie Alinazzz Alinazzz Buna ziua!eu sunt in italia cu sotul si 2 copii.al doilea copil inca nu este inregistrat in Romania desi are aproapr doi ani .avem dubla cetatenie si eu, in ... (vezi toată discuția)