avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere copil nascut in Anglia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere copil nascut in Anglia

Buna ziua ,
Ma numesc Teodor si locuiesc in Londra.Impreuna cu sotia mea suntem cetateni romani cu domiciliul in Romania .In decembrie 2015 ne-am casatorit in Londra, iar in februarie 2016 s-a nascut baietelul nostru tot la Londra. In august 2016 am mers in Romania pentru ca sotia mea sa isi schimbe numele de fata in numele meu dupa casatorie si sa obtinem certificat de nastere romanesc pentru copil.
Sotia si-a schimbat buletin/pasaport dupa numele nou si cand sa obtinem certificat de nastere pentru copil...nu se poate ....pentru ca numele de pe certificatul de nastere britanic este numele ei de fata si nu numele dupa casatorie. De la judeteana in Romania m-au sfatuit sa vin la ambasada in Londra , de la ambasada din Londra m-au sfatuit sa ma adresez autoritatilor britanice care mi-au eliberat certificatul de nastere, autoritatile britanice nu pot face nimic pentru ca la momentul eliberari certificatului de nastere datele au fost corecte.
Ce se poate face in aceasta situatie?
Mentionez ca avem toate actele in regula, inclusiv certificat de casatorie romanesc care spune clar ca numele dupa casatorie al sotiei va fi numele meu.
Buna tuturor, sunt in aceeasi situatie si eu, doar ca inca nu am transcris casatoria, doamna de la ambasada fiind foarte draguta, ne a explicat situatia, nu pot lua numele sotului pentru ca pe certificatul de nastere britanic al copilului sunt cu numele de “fata” si atunci vom intampina probleme la transcrierea acestuia in Ro. Intrebarea mea este urmatoarea, daca nu declar casatoria si merg sa fac direct certificatul de nastere , iar apoi sa il transcriem si pe cel de casatorie , vom avea probleme ? ( casatoria a avut loc in uk, fiecare am ramas cu numele lui iar copilul s a nascut cateva luni mai tarziu)
Buna ziua.a reusit cineva sa rezolve problema cu certificatul copilului de nastere?
Sa va spun povestea mea..
Pe 25 apr 2019 am facut starea civila in Anglia.pe 8 mai am facut programare la consulat pt certificatul de casatorie romanesc.am fost programata pe 19 aug (dupa mai bine de 3 luni).. pe 25 mai s-a nascut fetita mea..la inceputl lunii iunie am avut programare pt certificatul de nastere englezesc. Doamna de la primarie m-a sfatuit inainte de a face certificatul sa sun la ambasada sa intreb ce nu trebuie sa imi puna mie ca mama odata ce nu aveam actele schimbate (nu puteam schimba odata ce nu aveam certificatul de casatorie romanesc).. am sunat la ambasada si am intrebat ce nume trebuie sa imi pun eu ca mama.pentru ca sunt casatorita dar nu mi-ai schimbat actele.i-am explicat ca doamna de la primarie mi-a spus ca ea poate sa imi treaca ce nume vreau eu.doar sa vorbesc la ambasada pentru ca foarte multa lume a avut probleme.doamna de la ambasada mi-a spus sa trebuie sa imi trec numele din cartea de identitate.pentru ca nu pot merge sa fac certificatul copilului romanesc daca eu in C.I am un nume si pe certificatul copilului scrie alt nume..zis si facut.am facut alta programare pentru inscriere certificat.i-am spus doamnei sa imi puna numele din cartea de identitate pentru ca asa mi s-a spus..dupa 3 luni,cand am mers sa schimb certificatul de casatorie doamna de la consulat m-a vazut cu copilul si m-a intrebat ce nume am trecut eu ca mama in certificatul copilului..cand i-am spus mi s-a zis ca de fapt nu e corect..ca eu trebuie sa merg la primarie sa rectific actul..urmatoarea zi am sunat din nou la ambasada..doamna de acolo mi-a explicat ca trebuie sa imi schimb cartea de identitate si sa rectofic certificatul copilului pentru ca altfel nu ii pot face certificat romanesc..mi-am luat de urgenta bilet de avion.am mers in tara sa imi schimb CI,am lasat copil de 3 luni in anglia ca sa merg sa imi schimb actele si cand m-am intors am mers la primarie sa rectifice certificatul..din nou probleme..certificatul nu il poate rectifica pentru ca noi am fost deacord si am semnat ca totul era corect in momentul in care am facut certificatul.. ar fi o cale..sa platesc 90£.. se face un fel de proces..pe care cu siguranta nu il pot castiga pentru ca trebuie sa dovedesc ca in momentul in care am facut certificatul copilului eram cu numele sotului.iar certificatul de casatorie nu este dovada..am trimis email consulatului..mi s-a raspuns ca trebuie sa cer in scris refuzul primariei..am fost iar la primarie..doamnele de acolo mi-au spus ca ele nu imi pot da asa ceva.ele nu ma refuza sa imi schimbe.ele nu pot schimba pentru ca eu nu pot dovedi ca eram pe numele sotului..
Imi poate raspunde cineva?.. cum ati procedat ?
Cel mai ciuda mi-e ca noi am vrut de la inceput sa ma trec cu numele de dupa casatorie dar daca doamna de la ambasada mi-a spus ca trebuie numele din actul de identitate asa am facut..
Multumesc ca mi-ati citit povestea si astept un raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz transcriere certificat de naștere al unui minor născut în uk din cauza numelui mamei, care nu și-a schimbat cartea de identitate după căsătorie. cum putem rezolva această situație? romania880913 romania880913 Buna seara! incerc sa va explic cat mai simplu. in 2016 ne-am insurat. Desi sotia mea si-a ales sa-si schimba numele, ca sa-mi ia numele de familie al meu, nu ... (vezi toată discuția)
Intrucerea unui minor cetățean britanic in românia NewtonM NewtonM Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutor. Voi veni in țara in Aprilie cu băiețelul meu de câteva luni. Băiețelul meu a luat numele soțului si are ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie Alinazzz Alinazzz Buna ziua!eu sunt in italia cu sotul si 2 copii.al doilea copil inca nu este inregistrat in Romania desi are aproapr doi ani .avem dubla cetatenie si eu, in ... (vezi toată discuția)