avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am o nepoata in Italia careia i-a fost luat copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am o nepoata in Italia careia i-a fost luat copilul

Am o nepoata care este stabilita de mult timp in Italia
Intre timp a nascut cu prietenul[roman] ei o fetita.Fetita are 11 ani si merge la scoala.
Tatal fetei a recunoscut fetita in certificatul de nastere dar nu au acte de casatorie,nu mai sunt stau impreuma.
Statul Italia i-au luat fetita pe motivul ca mama nu-si imdeplineste atributiunile de mama pe motivul ca are probleme pshice.
Ce trebuie sa facem in situatia data!
Cu stima si respect Vali N.
e adevarat ca in italia legislatia ce protejeaza femeia si copilul este foarte bine pusa la punct. daca mama are probleme , puteti apela la tatal fetitei sa o obtina de la autoritatile italiene. tatal trebuie sa dovedeasca ca o poate ingriji pe minora. s.ar putea sa aveti nevoie de un avocat italian ca procedura sa fie mai rapida. tatal minorei sau bunicii poat cere ajutorul ambasadei romane de la roma sau milano. va doresc succes . daca aveti posibilitatea va rog sa ma tineti la curent. grazie. vi auguro tutto li bene del mondo.
Da, in Italia exista chiar probleme in aceasta privinta deoarece se tinde spre exagerare.
Varianta expusa de domnul Matar este utila si poate ajuta.
Mama deocamdata nu are sanse.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere copil nascut in italia fefe48 fefe48 buna seara....nepoata mea a nascut anul trecut ,o fetita,in Italia....copilul nu are certificat de nastere...nepoata are doar actul de iesire din spital care ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva minor 4 ani actualmente in italia nellypac nellypac Buna ziua,am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta,Eu traiesc in italia si am o fetita de 4 ani(nu sunt casatorita cu tatal fetitei)sutem despartiti din 2014 ... (vezi toată discuția)
Călătorie minor român cu carte de identitate italiană Antonia.n Nety Antonia.n Nety Buna seara! Am o fetiță de doi ani,nascuta în Italia! Aș dori să plec in Romania cu ea cat mai repede,adica în două săptămâni și am înțeles că am ... (vezi toată discuția)