avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... un ajutor din partea dumneavoastra
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

un ajutor din partea dumneavoastra

Sotia mea este plecata in Spania din luna Martie 2011 si nu are un loc de munca , si locuieste impreuna cu sora ei si cumnatul ei cetatian spaniol mult mai in virsta de cit cumnata mea , pensionat pe caz de boala psihica , din 24 de ore 20 le doarme , foloseste calmante industrial , are momente cind nu poate sa se stapineasca se ia pleaca se dezbraca si multe multe altele ...

In data de 11iulie2011 am cazut de acord cu sotia mea sa merg cu fetita in Spania pina la inceputul luni august si la sfirsitul luni sa ne intoarcem toti trei acasa .
In data de 11 iulie am ajuns la Madrid in data de 12 iulie am observat ca din borseta cu acte a mea a disparut pasaportul fetitei si am intrebat de pasaport si mi sa spus de sotie ca este la ea si ca eu miine vin inapoi in romania singur pe data de 13 iulie , pentru ca noi nu mai avem nimic incomun .

Tot in data de 12 iulie am fost la o sectie de politie din Madrid unde am fost sa fac o plingere acestea mau indrumat spre un centru de protectia copilului pe care nu lam gasit din urmatoarele motive :

- ne stind limba Spaniola
- ne cunoscind Madridul ( EU PE DATA DE 11 IULIE 2011 AM FOST PRIMA DATA IN SPANIA )

Iar pe data de 13 iulie am venit in romania singur fara fetita .

Vreau sa va mai relatez ca sotia mea a avut doua tentative de suicid in romania find dusa de urgenta la spital unde i sa recomandat consult psihiatric refuzindul de fiecare data .

Sotia mea cind are acumulate mai multe probleme , nervi cauta de a se deparazita de ele prin tentative de suicid .
Eu va atasej copii dupa adeverintele medicale care dovedesc tentaivele ei .

FETITA ESTE IN MARE PERICOL IN SPANIA

Rugamintea mea este de a ma sfatui dumneavoastra ce sa fac si cum sami rezolv problema cu aducerea fetitei acasa pentru ca fetita va trebui sa isi continuie scoala din luna septembrie treind in clasa 5 . Fetita are virsta de 11 ani .


VA MULTUMESC DIN SUFLET
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
yarrrns, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 09:24, 24 Iulie 2011
Cati ani are fetita?
Alimanescu George a scris:

Cati ani are fetita?


fetita are 11 ani
Trebuie sa introduceti in Romania actiune de incredintare a minorei catre dvs., apoi sa obtineti recunoasterea si executarea hotararii in Spania.
Este un demers extrem de dificil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)
Recunoastere sentinta spaniola in romania ana s ana s buna. ma confrunt cu o situatie destul de ciudata. va rog sa ma lamuriti..o sentinta spaniola , definitiva, legalizata cu apostila de la Haga in Spania, apoi ... (vezi toată discuția)
Costodie ceruta in spania, parinti romani, copil nascut in spania ana s ana s Locuiesc in Spania cu fetita mea , nascuta aici. Am cerut aici in instanta custodia fetitei si pensie alimentara, avand in vedere ca tatal ei, roman si el, ... (vezi toată discuția)