avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... costodie ceruta in Spania, parinti romani, copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

costodie ceruta in Spania, parinti romani, copil nascut in Spania

Locuiesc in Spania cu fetita mea , nascuta aici.
Am cerut aici in instanta custodia fetitei si pensie alimentara, avand in vedere ca tatal ei, roman si el, ne'a parasit la putin timp dupa nasterea ei si nu s'a mai interesat de copil, ..in plus, a refuzat sa ma ajute sa ii fac pasaport prin Ambasada si sa plec in Romania cu fetita. Sunt nevoita sa raman aici.

Tatal ei (nu suntem casatoriti legal) a refuzat sa ofere vreun ajutor in bani sau alimente fetitei, inca de la nasterea ai. Doar a inregistrat'o la Starea civila si a recunoscut'o ca parinte. Atat. O sa primesc custodia definitiva? avocatul meu de aici mi'a spus ca aici custodia nu se da ¨definitiva si irevocabila¨. Stiu ca va trebui sa trimit in Romania sentinta pentru a fi recunoscuta. Va rog sa ma ajutati ..ce anume trebuie sa expic avocatului pentru a ma ajuta cu custodia definitiva?

vreau sa ii fac pasaport pt ca fara el aici a pierdut multe drepturi...si sa o pot lua cu mine oriunde.
Cel mai recent răspuns: ana s , utilizator 12:14, 25 Iunie 2011
ana s a scris:

..ce anume trebuie sa expic avocatului pentru a ma ajuta cu custodia definitiva?


Pai ... ar trebui sa va explice el ce e de facut si nu viceversa.
Informatii generale gasiti aici
[ link extern ] .
( in engleza)
[ link extern ]
(in spaniola).

Pe un alt topic deschis ati spus ca asteptati de vreo 7 luni fixarea termenului ceea ce mi se pare destul de ciudat. Discutati cu avocatul. Are o explicatie pentru asta?
Vad ca au si ei o procedura de urgenta.
va multumesc pentru raspuns
da, asa este, din noiembrie au fost prezentat dosarul si de atunci mi se spune ca trebuie sa astept.
avocatul mi l'au dat din oficiu. deci nu il platesc ca nu am posibilitate.
si il sun mereu si il caut la birou dar imi spune la fel..ca trebuie sa astept. Am spus, da, dar este la mijloc un minor fara documente. si astfel nu are toate drepturile ca orice copil roman nascut in Spania. L'am rugat sa faca ceva ...a zis ca o sa consulte legea sa vada daca ma poate ajuta dar crede ca pana nu are loc primul proces , nu poate face nici el nimic.

eu una..ma simt ca in romanele lui Kafka..adica ma zbat degeaba de cateva luni incoace. La judecatorie nu mi se dau informatii decat avocatului meu.

la Ambasada Romana din Spania mi s'a spus ca fara o sentinta in care sa mi se dea mie custodia definitiva si irevocabila, recunoscuta de Romania, eu ii pot face pasaport fetitei.
cam asta este
chiar nu stiu ce as putea sa mai fac

va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata absent si iresponsabil vs deptul copilului de a avea acte romanesti ana s ana s buna. va scriu din Spania. am o tiruatie complicata si nu stiu ce sa fac fiica mea in varsta de 8 luni s-a nascut aici in Spania, a fost inregistrata la ... (vezi toată discuția)
Sentinta spaniola..si recunoasterea ei in romania ana s ana s am primit azi sentinta in care mi s-a acordat custodia fetitei cu dreptul de a calatori in afara Spaniei fara acordul tatalui si de a lua decizii referitoare ... (vezi toată discuția)
Cutodie definitiva copil nascut in spania, parinti romani. ana s ana s Buna va rog sa ma lamuriti pentru ca avocatul meu pe care l-am primit din oficiu nu isi da nici un interes sa ma ajute. m-am despartit de tatal fetitei mele ... (vezi toată discuția)