avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sentinta spaniola..si recunoasterea ei in Romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sentinta spaniola..si recunoasterea ei in Romania

am primit azi sentinta in care mi s-a acordat custodia fetitei cu dreptul de a calatori in afara Spaniei fara acordul tatalui si de a lua decizii referitoare la minor, in special in relatie cu dreptul de a calatorii. tatal, "daca apare", (asa scrie in sentinta), va avea dreptul de vizita o data la 15 zile intre orele 10 si 19. s-a stabilit si pensia alimentara de 200 de euro pe luna dar cum tatal este total absent, nu este in Spania si a refuzat sa o ajute cu ceva, de la nastere si pana in prezent, copilul nu stiu daca o sa vada pensie.
ce pot sa fac eu? nu sunte casatoriti legal..tatal doar a recunoscut-o si atat. vreau sa stiu cum sa procedez in vederea recunoasterii sentintei in Romania, pt ca stiu ca doar asa pot sa ii solicit copilului pasaport prin Consulatul Roman de aici. si vreau sa stiu dupa cat timp de la neplata pensiei alimentare pot sa fac plangere penala in romania si daca pot imputernici pe altcineva sa faca asta in locul meu, acolo. multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 15:57, 28 Octombrie 2011
Daca nasterea fetitei nu a fost inregistrata in Romania, va trebui mai intai sa o inregistrati.
Pentru recunoasterea hotararii judecatoresti spaniole in Romania, trebuie sa parcurgeti procedura de exequator, care este o procedura judecatoreasca.
Mai multe informatii despre aceasta procedura gasiti aici : www.avocatnet.ro/content/for...
certificatul de nastere spaniol l-am transcris in Romania la domiciliul meu..dupa ce s-a nascut fetita. Este in posesia mea.

in legatura cu recunoasterea sentintei definitive de aici...va rog sa ma lamuriti --- nu stiu ce document dovedeste caracterul definitiv al sentintei de aici..ca mie azi mi-au spus la judecata ca sentinta este cea care mi-au dat-o si altceva in plus nu au ce sa imi dea.
Sentinta trebuie legalizata de instanta care a pronuntat-o, cu mentiunea ca este definitiva si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
Recunoastere sentinta spaniola in romania ana s ana s buna. ma confrunt cu o situatie destul de ciudata. va rog sa ma lamuriti..o sentinta spaniola , definitiva, legalizata cu apostila de la Haga in Spania, apoi ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor nascut in spania ana s ana s buna. fetita mea are un an jumate, s-a nascut in Spania ..statutul ei este de romanca pt ca parintii suntem amandoi romani. necasatoriti legal. in toate ... (vezi toată discuția)