avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasaport minor nascut in Spania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasaport minor nascut in Spania

buna. fetita mea are un an jumate, s-a nascut in Spania ..statutul ei este de romanca pt ca parintii suntem amandoi romani. necasatoriti legal.

in toate locurile imi cere pasaport si documentul spaniol (cel necesar romanilor rezidenti zici)..si nu pot sa fac nimic in acest sens fara acordul tatalui, ..el a refuzat in repetate randuri sa mi- l dea si anul trecut cand ne-am despartit, el a plecat din Spania si nu a mai dat nici un semn

tot anul trecut am cerut in istanta custodia, aici..dar inca nu am avut procesul

va trebui sa cer la proces dreptul de a calatori fara acordul lui, si dreptul de a-i face documente in regula? sau sa trimit sentinta in Romania si sa astept sa mi se dea aces drept?
mentionez ca tatal e total absent si nu i-a oferit vreun ajutor de la nastere [ana azi, decat si-a dat acordul in transcrierea certificatului de nastere al copilului ..care a fost transcris la domiciliul meu din romania

Alte discuții în legătură

Cutodie definitiva copil nascut in spania, parinti romani. ana s ana s Buna va rog sa ma lamuriti pentru ca avocatul meu pe care l-am primit din oficiu nu isi da nici un interes sa ma ajute. m-am despartit de tatal fetitei mele ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatului de nastere in romania meme1234 meme1234 as dori sa stiu cum se poate transcrie certificatul de nastere in romania. copilul are mai putin de un an. tatal spaniol, mama romanca, certificat eliberat de ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in spania lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. As dori sa stiu ce acte sunt necesare unui minor nascut in Spania din parinti romani (necasatoriti) pentru a putea calatori in Romania in conditiile ... (vezi toată discuția)