avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie in familie, acordul tatalui biologic e necesar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie in familie, acordul tatalui biologic e necesar ?

buna seara.am si eu o nelamurire.....m-am casatorit in 2008 si am divortat in 2010..in urma acestei casatorii a rezultat un minor.am inaintat divort ca fostul sot a fugit in italia si nea abandonat cand avea baiatu 3 luni.a hotarat instanta ca , copilul sa ramana la mine urmand ca el sa plateasca 160 lei lunar.nu a platit niciodata si nici nu a dat nici un semn de viata....banuiesc ca sta intr-un sat ....in fine.cemi recomandati....mam recasatorit si actualul sot vrea sai dea numele lui (sal adoptam)ca are 2 ani jum si acusi se duce la gradinita sisi va pune intrebari.....e prea mic si dak totusi lam crescut singura cu actualul sot de la 4 luni....nusi merita tata biologic anumite merite si nici nu cred cal va interesa vreodata....da noi vrem sal adoptam ca sa aiba acoperire baiatu mai tarziu si sa aiba acelasi nume ca sorsa care abia e nascuta:)).cum se procedeaza???il putem infiia?ne trebuie semnatura tatalui biologic neaparat?il pot da in judecata pt pensie desi nu ii stiu domiciliu??cumva sa il santajez sami semneze la un notar ca renunta la drepturile asupra copilului ca sa renunt eu la pensie alimentara ca nu am nevoie......va rog sa ma lamurit care sunt procedurile si care sunt mai rentabile pt mine.va multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:06, 15 Martie 2013
Consimtamantul la adoptie al parintilor firesti se da in fata instantei de judecata.

In mod EXCEPTIONAL instanta poate trece peste refuzul parintilor firesti de a consimti la adoptie, daca se dovedeste ca acesta este abuziv si intanta apreciaza ca adoptia este in interesul superior al copilului.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara sobeccorina sobeccorina buna ziua.am divortat din 2011,in urma divortului mi-a dat tutele exclusiva a minorului,urmand ca tatal sa plateasca pensie alimentara de 160 ron.nu a platit ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului danutza86 danutza86 Buna ziua, vreau sa ajut pe cineva de la tara, care nu are acces la informatie si nici bani sa o plateasca. Iata povestea ei: O familie, sot - sotie ... (vezi toată discuția)
Adoptie : japonez-roman anamaria katoh anamaria katoh bunna ziua ,am o intrebare in legatura cu adoptia fiului meu (dintr o casatorie anterioara ,tatal roman) .Actualul sot cetatian japonez poate sa imi infiieze ... (vezi toată discuția)