avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

Buna ziua, vreau sa ajut pe cineva de la tara, care nu are acces la informatie si nici bani sa o plateasca. Iata povestea ei:
O familie, sot - sotie cununati. Ea nu putea face copii. Starea lor materiala nu le permitea sa apeleze la adoptie. Cineva din sat, a dat nastere unui copil pe care nu-l putea creste,si pe care vroia sa -l dea familiei noastre. Ca sa nu mai treaca prin toata birocratia statului, sotul familiei -care nu putea face copii- s-a dus la spital la tanti care era gravida si a trecut copilul nou nascut pe numele lui. Totul bine si frumos 4 ani de zile, dupa care tatal a decis sa plece de acasa. Fetita a ramas cu singura mama pe care o cunoaste, dar mama nu este nici biologica nici adoptiva. Tatal incaseaza pensia alimentara a copilului, iar mama se chinuie ca sa ii dea sa manance. Acum tatal o si ameninta pe mama ca ii ia copilul. Cum se poate apara mama, pentru ca pentru ea, acea fetita este totul.Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat, ca sa o invat pe mama ce sa faca... Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: danutza86 , utilizator 21:51, 6 Aprilie 2011
sa incerce sa adopte copilul sotului, asta insemnand ca mama biologica sa renunte la copil iar tatal, cel din certif de nast sa-si dea acordul, insa dc tatal nu-si da acordul, ma gandecs ca nu , dc ameninta sa ia copilul ,
nu are prea multe sanse de izbanda(sa nu va deprim prea tare spunand ca sanele sunt nule ), o alta solutie de a pastra copilul nu vad, aceasta nu are nici o calitate pt a putea cere incredintarea minorului
daca se intelege cu acea femeie care l-a nascut, acest copil poate fi adoptat de mama care-l creste. poate proceda spre adoptie , are sanse avand in vedere ca il creste deja de 4 ani
de asemenea poate contesta la judecatorie recunoasterea care nu corespunde adevarului, astfel ca acel copil va ramane fara tatal din certificat
ar trebui mai departe sa dea divort de individ
Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Inca o intrebare daca nu va deranjez: Mama biologica este de acolo din sat. Daca mama care a crescut fetita se intelege cu mama biologica pentru a incheia adoptia, cum se procedeaza, tot cu asistenta sociala, si toate verificarile de la stat care se fac intr-o adoptie obisnuita sau tot procesul se poate desfasura intre cele doua mame? Va multumesc inca o data pentru ca va pasa!
Si inca ceva, divort va baga de individ, insa m-a rugat mai intai sa ma interesez ce poate face sa ramana cu copilul.
as vedea mai simplu situatia:
mama biologica merge in instanta si dovedeste cine e tatal , apoi impreuna isi dau acordul pentru adoptie catre mama ce il creste in acest moment.

Alte discuții în legătură

Adoptie ContSters70444 ContSters70444 Buna ziua, Am doi copii din prima casatorie, de 11 si 8 ani, incredintati spre crestere si educare mie conform unei H.J. Din a doua casatorie mai am inca un ... (vezi toată discuția)
Adoptia de catre tatal vitreg corinuta corinuta Ce proceduri legale sunt pentru ca tatal vitreg sa/si poata adopta copilul sotiei sale. In cazul cand e de acord tatal natural si in cazul cand nu e de acord ... (vezi toată discuția)
Adoptie minor iulia_trad_04 iulia_trad_04 Buna ziua, Acum doi ani am divortat, iar baietelul mi-a fost incredintat mie. Tatal biologic nu isi viziteaza fiul si nici nu ii plateste pensia ... (vezi toată discuția)