avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate dflash

Activitate dflash

Extrem de urgent, Va rog jutati-ma! Referitor la bunurile antecesorilor, ramase in urma refugiului din Basarabia, Va rog sa-mi indicati orice link sau document din care rezulta interpretarea aplicarii articolului 1, din Legea 290/2003 (sau a articolului similar din Legea 9/1998) referitor la categoriile de bunuri imobile care fac obiectul dreptului la despagubire, recunocut prin ceasta Lege(Legi). De asemenea, daca aveti date concrete, despre Hotariri de plata ale ANRP-ului, date pentru "bunuri imobile cu destinatii speciale", ca de exemplu: intreprindere productiva (comercila sau industriala); criera de materiale de constructii, exceptate constitutional, la vremea refugiului, din proprietatea Statului Roman(piatra, ghips, etc.). Va multumesc din suflet!
Va multumesc. Am contactat un Avocat din Bucuresti (care mi-a confirmat ca din pacate am pierdut pe fond, ca si toti ceilalti cu cazuri similare, de la judecatoria Sectorului 2, din dta de 8 ian., 2013, cu -se pare - o singura ilustra exceptie) si sunt in curs de a semna contractul de asistenta juridica si a-i plati onorariul. Una din "tehnicalitatile" pentru care se pare ca li se da cistig de cauza, in ciuda executarii silite facute pe baza unei hotariri judecatoresti definitive si inatacabile (!), in fra presiunilor politice, desigur ... este "chichita" ca indexarea compensrii banesti la zi, nu s-ar fi facut corect, dpdv al normelor interne ale ANRP-ului, de plata deflcata extins pe durata a doi ani, in formul 40/60, in ciuda faptului ca acest termen er depit deja (trecusera 3 ani). asta mi-a spus avocat c presupune ca ar fi "pretextul" admiterii contestatiei lor, de catre jude. Evident ca mi se pare aiurea ca ei ne ataca pe noi mostenitorii, care i-am executat corect, printr-un mecanism perfect legal (altfel nici nu am fi avut cum!), in baza unei decizii judecatoresti finale a aceleasi Judecatorii, in baza unor asemenea "gaselnite ordinare". Intrebrea ramine: ce sansa au/avem la recurs si cre ar fi scenariul (practic) ca ei sa-si recupereze vreodata de la noi (creditori de drept) banii pe care ni i-au platit deja ...!?
Va salut! Am reusit recuperarea sumei datorate mostenitorilor de catre ANRP, prin executare silita, facuta de o firma autorizata de executori judecatoresti, in urma obtinerii unei decizii judecatoresti, definitive si inatacabile. ANRP a contestat (Iunie 2012) si ne-a chemat in judecata (08 Ian., 2013). Ambele cazuri (aprobarea executarii silite si chemarea in instanta, coincid ca loc, la Judecatoria sect. 2 Bucuresti). M-am consultat cu cel care s-a ocupat de cazul meu, din cadrul firmei de executori si mi-a spus ca e OK, ca e doar o simpla formalitate si nu trebuie sa intreprind nimic. Am asumat (mare greseala!), ca asta inseamna ca se vor ocupa ei si vor prezenta dovada acordului judecatoresc, primit pentru desavirsirea executarii silite. Astazi am sunat sa-mi confirme, mi-a spus ca a fost o neintelegerei, ca ei nu sunt parte citata in procesul de contestatie (in graba nici nu observasem aceasta, mai ales ca am crezut ca ei poarta raspunderea legala a operatiunii de executare si ca pe ei ii contesta ANRP-ul, nu pe noi...), ca nu au intreprins nimic si ca (in cazul in care cei de la ANRP s-au reprezentat in instanta) probabil ca li s-a admis contestatia si noi va trebui sa angajam un avocat, pentru a face recurs! Ma puteti lamuri care e realitatea noastra dpdv al acestui caz? Poate ANRP-ul (debitor incontestabil) sa incerce sa reposedeze suma achitata? Ce trebuie exact sa facem, pentru a actiona corect legal si a preveni acel scenariu, sau oricare alte complicatii si neplaceri legale? Va multumesc