da, am reusit sa scot copie dupa certificatul de mostenitor a lui tata si ma pregatesc sa vorbesc cu un avocat. Mi-e frica doar ca o sa fie un proces lung si foarte scump si la sfirsit sa cistige cine "da mai mult".....
Despre notar am gasit pe internet ca orice reclamatie trebuie facuta in termen de 30 de zile dar nu mai mult de un an de la eliberarea actului...asa ca nu stiu ce sanse am ...oricum scopul meu ar fii numai sa-mi obtin partea mea de jumatate din casa as cum ar fii normal. Orice sfaturi sint bine primite si va multumesc din suflet. :(
s-a dus la notar si a spus ca el e unicul mostenitor -"cei 2 copii sint in strainatate si nu au nevoie de nimic"- nu a fost nici unul din copii chemat sau anuntat in aceasta privinta........notarita nu a chemat pe nimeni ca martor si i-a eliberat certificat de mostenitor pentru casa, si asa a devenit proprietar pe toata casa ......si dupa civa ani a vindut-o sorei mele fara ca eu sa stiu.
Intrebarea mea este ce trebuie sa fac si ce sanse am sa anulez amindoua actele .....si certificatul de mostenitor si actul de vinzare cumparare care s-au facut fara stirea mea
#-o
nu mai stie nimeni nimic despre acest subiect? ? Tare as vrea sa nu pierd banii ..dar nici sa renunt parca nu-mi vine. Ce parere aveti ? sa incerc ? Va rog sa ma ajutati cu un sfat !! #-o
nu mai stie nimeni nimic despre acest subiect? ? Tare as vrea sa nu pierd banii ..dar nici sa renunt parca nu-mi vine. Ce parere aveti ? sa incerc ? Va rog sa ma ajutati cu un sfat !! #-o
apartamentul a fost al mamei si tatalui deci apartinea la amindoi. mama a murit de cancer repede si nu a facut nici un act dar dupa moartea ei tatal (la sfatul sorei) s-a declarat mostenitor unic si a vindut casa fara stirea mea nmai ei.
De ce nu am dreptul la jumatate? la cit am dreptul si cam cit costa sa stiu daca merita sa ma lupt cu ea sau nu......
Multumesc tuturor care ma pot ajuta cu un sfat
apartamentul a fost al mamei si tatalui deci apartinea la amindoi. mama a murit de cancer repede si nu a facut nici un act dar dupa moartea ei tatal (la sfatul sorei) s-a declarat mostenitor unic si a vindut casa fara stirea mea nmai ei.
De ce nu am dreptul la jumatate? la cit am dreptul si cam cit costa sa stiu daca merita sa ma lupt cu ea sau nu......
Multumesc tuturor care ma pot ajuta cu un sfat
As dorii un sfat calificat pentru urmatoarea situatie.
Mama a murit acum 10 ani si nu s-a facut nici un act de succesiune. Atit eu cit si sora mea am fost si sintem in strainatate. Tatal nostru dupa citiva ani de la moartea mamei s-a declarat mostenitor unic si ulterior a facut act de vinzare cumparare numai sorei mele. Dupa moartea tatlui nostru cind am intrebat-o pe sora mea unde sint toate actele casei mi-a comunicat ca tata i-a dat casa ei si eu nu am nici un drept asupra acestui apartament din Romania.
Ce ma sfatuiti ? pot sa am vreo sansa sa ma lupt cu ea pentru jumatate de casa?
X-(
As dorii un sfat calificat pentru urmatoarea situatie.
Mama a murit acum 10 ani si nu s-a facut nici un act de succesiune. Atit eu cit si sora mea am fost si sintem in strainatate. Tatal nostru dupa citiva ani de la moartea mamei s-a declarat mostenitor unic si ulterior a facut act de vinzare cumparare numai sorei mele. Dupa moartea tatlui nostru cind am intrebat-o pe sora mea unde sint toate actele casei mi-a comunicat ca tata i-a dat casa ei si eu nu am nici un drept asupra acestui apartament din Romania.
Ce ma sfatuiti ? pot sa am vreo sansa sa ma lupt cu ea pentru jumatate de casa?
X-(