avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vinzare cumparare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vinzare cumparare

As dorii un sfat calificat pentru urmatoarea situatie.

Mama a murit acum 10 ani si nu s-a facut nici un act de succesiune. Atit eu cit si sora mea am fost si sintem in strainatate. Tatal nostru dupa citiva ani de la moartea mamei s-a declarat mostenitor unic si ulterior a facut act de vinzare cumparare numai sorei mele. Dupa moartea tatlui nostru cind am intrebat-o pe sora mea unde sint toate actele casei mi-a comunicat ca tata i-a dat casa ei si eu nu am nici un drept asupra acestui apartament din Romania.
Ce ma sfatuiti ? pot sa am vreo sansa sa ma lupt cu ea pentru jumatate de casa?
X-(
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 01:03, 12 Ianuarie 2007
depinde ce act succesoral a lasat mama, daca a lasat testament, pt. tatal tau sunt slabe sanseB-)
Mama nu a lasat absolut nimic tatalui -la nimeni-
Casa si terenul il detinea tatal inainte de casatorie?
#-o
Ai sanse, dar nu la jumatate din casa, mai putin. Si numai daca apartamentul era bun comun.
Si de unde ai dedus tu asta?:D

Alte discuții în legătură

Vinzare cumparare ALOE ALOE As dorii un sfat calificat pentru urmatoarea situatie. Mama a murit acum 10 ani si nu s-a facut nici un act de succesiune. Atit eu cit si sora mea am fost ... (vezi toată discuția)
Mostenire pierduta ? Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra pentru o problema de succesiune rugându-va sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia pe care v-o prezint mai jos : ... (vezi toată discuția)
Mostenire parinteasca fara testament SorinaRaduta SorinaRaduta Cind mama a murit, tatal murind inaintea ei, au ramas in viata 2 copii si doi nepoti. Unul din copii a spus ca pe patul de moarte mama i-a lasat lui totul. ... (vezi toată discuția)