Buna ziua,va rog sa ma indrumati cu ceea ce am de facut intr-o succesiune,tatal meu a fost recasatorit dupa moartea mamei,mama decedata in 1989,a vindut apartamentul din Bucuresti si a cumparat cu sotia lui o casa la tara plus paminturi,el a murit in 2011 iar ea citiva ani mai tirziu,ea avea 2 copii din alta casatorie dintre care unul este mort acum dar are 2copii,iar noi suntem 3 frati, ea cit a trait dupa el,a vindut niste paminturi si le-a impartit banii copiilor ei,este asta legal??noi nu am stiut despre acest lucru..
Acum casa a ajuns in paragina si neingrijita, vrem sa facem succesiunea dar nu stim ce drept avem noi acolo si ce drept au nepotii doamnei si fiica ei ramasa ?si care ar fi pasii, ei spun ca noi nu avem drepturi, dar acea casa a fost cumparata cu apartamentul vindut unde ei nu existau..mentionez ca dupa moartea mamei noastre noi am crescut mai mult pe strazi si prin vecini pentru ca doamna ne alunga mereu de acasa,legile erau altfel si nimeni nu isi asuma o raspundere pentru copii orfani, oare chiar nu avem nici un drept?va rog nu stiu ce si cum sa incep succesiunea. Ajutooor!!!
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă tata a cumpărat apartamentul după decesul mamei, înseamnă că imobilul este bun propriu.
Legal, orice alt bun sau valoare care înlocuiește un bun propriu, este tot bun propriu.
Asta înseamnă că dvs ar trebui sa dovediți ca imobilul de la țară a fost cumpărat cu banii obținuți după vânzarea apartamentului (ideal ar fi fost dacă se menționa acest aspect în contractul de vânzare cumpărare al casei).
Cum acest lucru este foarte greu, spre imposibil, se presupune ca tot ce este la țară, e bun comun.
Pentru ca mama vitrega sa vândă legal, ar fi trebuit dezbătuta moștenirea pe jumătatea tatălui din casa și terenuri.
Din aceasta jumătate, mama vitrega are (1/4), iar dvs, copiii tatălui (3/4).
Deci, raportat la întreg, mama vitrega are 5/8, iar dvs, copiii 3/8.
Neoficial, terenurile ar fi putut fi vândute fie verbal, fie cu acte de mână, sens în care ar trebui sa contactați un avocat și sa o chemați în instanță pe mama vitrega.
Mama vitrega a decedat si ea,citiva ani mai tirziu dupa el,cit ea a mai trait a vindut niste terenuri, nu stiu cum si nici nu cred ca voi afla vreodata, acum suntem noi 3 frati,fata mamei vitrege si copii 2 fiului ei decedat, ma interest sa stiu cum si de unde sa incep succesiunea, ei se cam sustrag de la raspunderi si cer bani prea multi pentru a renunta la mostenire, iar fiica ei nu vrea sa vorbeasca in nici un fel cu noi,nu I am deranjat in nici un fel cit a trait tata, pentru ca el nu a permis sa ne apropiem de familia lui dar inca se vede o dusmanie care se transmite,fara rost.
Succesiune
vittorio1
Buna ziua si felicitari pentru modul in care reusiti sa dati o mana de ajutor noua,celor care in anumite momente santem pur si simplu dezorientati.Problema mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune
labuta
Mama are casa cumparat de tatal ei.Sa castorit de doua ori avand din fiecare csnicie cate un copil.La decesul tatalui meu vitreg, vin si eu la mostenire sau ... (vezi toată discuția)