avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Mama are casa cumparat de tatal ei.Sa castorit de doua ori avand din fiecare csnicie cate un copil.La decesul tatalui meu vitreg, vin si eu la mostenire sau doar fiica lui naturala?S-au nu are drept fiid locuinta cumparata de tatal mamei?
la decesul tatalui vitreg, se impart bunurile care-i apartin acestuia.
la mostenirea lui vin sotia supravietuitoare(mama ta) si fiica sa naturala.
daca acea casa era bunul propriu al mamei (cumparata inainte de casatoria cu tatal vitreg), fiica decedatului tata nu are drept la casa, ci doar la o cota din ce au achizitionat impreuna si la alte bunuri proprii ale lui. doar mama dvs si fiica lui sunt mostenitorii tatalui vitreg.
dvs o veti mosteni pe mama
la mostenirea tatalui tau vitreg dvs. nu aveti dreptul
casa pe care mama dvs. o are de la perintii ei este bunul ei iar tatal tau vitreg nu va putea lua nimic din acel bun doar in caz de divort, daca din pacate , mama dvs. va deceda inaintea tatalui dvs. , intr-o asemenea situatie , la mostenirea mamei dvs. vor veni atat sotul supravietuitor cat si toti copii mamei dvs. indiferent din ce casatorie provin .
casa este cumparata de bunicul matern pt mama dvs., corect ? este inscrisa in CF casa pe numele mamei ? in caz afirmativ acest imobil este bun propriu al mamei dvs.
la decesul tatalui vitreg (daca acesta decedeaza anterior mamei dvs.) vocatie succesorala au sotia supravietuitoare si fiica sa .
dvs. nu veniti la succesiune .
daca decedeaza ulterior mamei dvs., dansul va fi mostenit de fiica sa.
dvs. veniti doar la succesiunea mamei dvs/ in concurs cu sotul supravietuitor.
dansul va culege 1/4 din masa succesorala iar dvs. veti culege restul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Printul mostenitor stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna seara. va prezint si eu o situatie care este destul de incalcita dar sper sa ma ajutati sa o rezolv. este vorba de mama mea ai carei parinti s-au ... (vezi toată discuția)
Mostenire - succesiune nedezbatuta, consecinte crissa1 crissa1 Daca tata detine o casa din prima casatorie, mama mea decedand ,iar eu nu am deschis o succesiune in privinta mostenirii, tatal meu s-a racasatorit . Daca ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire claugan claugan Salut, Tatal meu a ramas vaduv si s-a recasatorit Tata are un apartament si inca e in viata. Mama vitrega solicita parte din apartament Mama vitrega e pe ... (vezi toată discuția)