avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Activitate simonamarian

Activitate simonamarian

va multumesc pentru raspuns, am sa apelez la instante:):)
ms mult pentru raspuns, ideea este ca trebuie sa fac lucrarea de disertatie si in unul din capitole( bineinteles dupa ce citesc de prin tratate si reproduc ceea ce zic altii despre tehnica de ascultare a persoanei vatamate) trebuie sa fac un studiu de caz despre modul in care au fost facute mai multe ascultari ale victimelor, si magandesc ca singura posibilitate este la studiu de caz sa vad mai multe declaratii si pe baza modului de adresare a intrebarilor si a celor declarate sa ajung sa fac cateva mici pagini despre aceasta tehnica. si eram curioasa daca se poate face rost de astfel de declaratii din dosare mai vechi deja finalizate ce se afla pe la dosare??
buna, am de facut o lucrare in care trebuie sa analizez o serie de ascultari ale persoanei vatamate pentru a vedea tehnica de ascultatre(ma intereseaza pe infractiunea de viol in cazuri mai vechi) iar intrebarea este...
stiti cumva de unde as putea face rost de astfel de ascultari?mentionez ca nu ma intereseaza persoanele implicate, situatia ce sta la baza cazului si doar metodele folosite la ascultarea persoanei vatamate.
va multumesc anticipat
Răspuns la discuția DREPTURILE COPIILOR
intradevar se urmeaza niste pasi dar de-a lungul anilor am vazut copii la asistenti maternali care duceau o viata foarte buna si care in momentul in care au fost luati fiindca parintii au reusit sa-si carpeasca casa aufost dati, acel moment a fost hotarator mai ales ca acei copii au fost mai tarziu vizitati de acei asistenti maternali si nu au mai putut fi recunoscuti cat de schimbati erau. Ceicare realizeaza acele verificari le fac cu un ochi inchis fiindca prefera sa mai scape de copii si sa se treaca in niste rapoarte faptul ca ei au realizat iinca o integrare in familie chiar daca acel loc nu se poate numi familie. Legea dupa care ei se guverneaza este ca langa mama care te-a nascut iti este cel mai bine chiar si in momentul in tu ai fost doar un accident pentru ea.
Persoanele care nu stiu nimic despre acest sistem cred ca este usor sa vezi un copil odata si apoi sa intorci capul si apoi a uiti dar daca ar merge in centre pentru copii abandonati , in centrele pentru copii cu dezabilitati ar vede ca de acel putin pe care il avem noi trebuie sa fim mandri si foarte multumiti fiindca sunt altii care iti zic cand le duci o farfurie cu carne ca e cea mai buna mancare care au mancat-o pana atunci, iar lista intamplarilor intereselor si neinteresatilor poate continua la nesfarsit.
acum va contrazic, fiecare om e pregatit foarte bine pshihologic pentru ceea ce trebie sa faca numai ca in cazul acesta dispare acea urma de gandire din punct de vedere al mamei si intervine acea gandire rationala privind viitorul unui copil. Oare nu oricare dintre noi ,daca am vedea ca un copil va fi luat dintr-un mediu cu mari sanse spre o buna dezvoltare si cu un viitor mai bun si introdus intr-un mediu unde copiii nu merg la scoala , traiesc intr-un mediu dezbinat si izolat, ne gandim ce am putea sa facem pentru acea persoana?Nu vreau sa cred ca doar mamele se gandesc la asta fiindca daca ar fi asa mari diferente inseamna ca nu mai suntem oameni.
va multumesc pentru sfaturi
m-am gandit la infiere fiindca daca o sa intre in acel mediu nu o sa mai fie om:)sper sa nu se ajunga pana acolo.se fac intelegeri intre parinti si alte persoane spre a fi date sa se creasca intr-un mediu f bun, (de exemplu cum se luau spre crestere nepoti de catre matusi sau de alte persoane care erau singure)?
Sunt asistent maternal si am in plasament o fetita de un an si jumatate care imi poate fi luata in orice moment si as dori sa sa stiu daca am un cuvant de spus atunci cand va veni momentul:(
la baza acestei intrebari sta urmatoarea situatie:mi-a fost incredintata cand avea 11 zile in regim de urgenta fiindca mama fugise din maternitate si o lasase acolo, dupa ce aceasta nu a vizitat-o niciodata in acest timp plus motivul abandonului fiind faptul ca e fata si mai are acasa fete si nu are ce face cu ea( parinti necasatoriti varsta 25 de ani mama 3 copii pana acum) , acum la 1 an si jumatate vine si da o declaratie ca peste sase luni de zile o va lua acasa fara sa isi manifeste dorinta de a o vedea sau macar sa se intereseze cum se simte si unde sta:(
as putea face ceva sau spune ceva?