avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DREPTURILE COPIILOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DREPTURILE COPIILOR

Sunt asistent maternal si am in plasament o fetita de un an si jumatate care imi poate fi luata in orice moment si as dori sa sa stiu daca am un cuvant de spus atunci cand va veni momentul:(
la baza acestei intrebari sta urmatoarea situatie:mi-a fost incredintata cand avea 11 zile in regim de urgenta fiindca mama fugise din maternitate si o lasase acolo, dupa ce aceasta nu a vizitat-o niciodata in acest timp plus motivul abandonului fiind faptul ca e fata si mai are acasa fete si nu are ce face cu ea( parinti necasatoriti varsta 25 de ani mama 3 copii pana acum) , acum la 1 an si jumatate vine si da o declaratie ca peste sase luni de zile o va lua acasa fara sa isi manifeste dorinta de a o vedea sau macar sa se intereseze cum se simte si unde sta:(
as putea face ceva sau spune ceva?
Cel mai recent răspuns: simonamarian , utilizator 19:25, 12 Ianuarie 2013
Nu prea...
m-am gandit la infiere fiindca daca o sa intre in acel mediu nu o sa mai fie om:)sper sa nu se ajunga pana acolo.se fac intelegeri intre parinti si alte persoane spre a fi date sa se creasca intr-un mediu f bun, (de exemplu cum se luau spre crestere nepoti de catre matusi sau de alte persoane care erau singure)?
Nu era o intelegere, ci se dadea spre adoptie unei rude; sunteti in sistem, ar trebui sa stiti ca e perfect legal si are si o explicatie psiho-sociala.
Dv. sunteti mama de profesie, nu ar trebui sa va luati munca acasa; este un job cu o linie infima intre ce e munca si ce e personal, de aceea consider ca nu exista o buna pregatire psihologica a acestor persoane privind munca pe care urmeaza sa o faca.

Imi pare rau, nu prea vad varianta.
acum va contrazic, fiecare om e pregatit foarte bine pshihologic pentru ceea ce trebie sa faca numai ca in cazul acesta dispare acea urma de gandire din punct de vedere al mamei si intervine acea gandire rationala privind viitorul unui copil. Oare nu oricare dintre noi ,daca am vedea ca un copil va fi luat dintr-un mediu cu mari sanse spre o buna dezvoltare si cu un viitor mai bun si introdus intr-un mediu unde copiii nu merg la scoala , traiesc intr-un mediu dezbinat si izolat, ne gandim ce am putea sa facem pentru acea persoana?Nu vreau sa cred ca doar mamele se gandesc la asta fiindca daca ar fi asa mari diferente inseamna ca nu mai suntem oameni.
va multumesc pentru sfaturi
Oare aceste familii nu sunt monitorizate intr-un fel, adica daca acest copil s-ar intoarce in familia naturala, n-ar trebui sa fie sub atentia celor de la Dgaspc? Pana ca mama sa ia fata, nu se intocmeste un raport cu privire la conditiile in care va fi primit acest copil ? Inteleg ca e si in interesul copilului sa fie integrat in familia naturala, dar nu cred ca asta se face in orice conditii.
Poate actionati cumva pe partea asta, sa luati legatura cu cei care se ocupa de acest caz, poate nu redau fetita familiei atat de usor

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca dgaspc prahova vizirigeorgiana vizirigeorgiana Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie.Mama mea in calitate de asistent maternal ... (vezi toată discuția)
Desfierea unui copil înfiat PandaC PandaC Buna ziua, Problema este următoarea acum 10-11 ani o cunoștința a adoptat o fetita de 2 ani jumate, care anterior fusese data în grija unei ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului ade123 ade123 Buna seara. Mama mea este asistent maternal si a avut in ingrijire un copil de etnie roma. Acesta a fost abandonat in spital si apoi plasat la asistenti ... (vezi toată discuția)