avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de munca DGASPC Prahova
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de munca DGASPC Prahova

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie.Mama mea in calitate de asistent maternal profesionist a avut in plasament 2 copii de 6 ani.O fata pe care o creste de 4 ani si baietelul de la 2 saptamani.Intr-o zi a fost vizitata de catre asistenta sociala care urmareste evolutia copiilor,in ghilimele deoarece nu-i cunoaste ca vine o data pe an.Aceasta a intrat abuziv in casa mamei fara ca macar sa sune la sonerie.A gasit-o pe fetita plangand si fara sa o lase pe mama sa explice de ce plange ,a luat fetita intr-o alta camera la discutii si pe mama a dat-o afara.A plecat si mi-a spus sa ma prezint la comisie.Ulterior copilul mi-a spus ca a fost invatat sa spuna ca mama ii bate si ii va duce ea undeva unde le va fi mai bine.Mentionez ca mama e asistent maternal de 12 ani si nu a avut niciodata nici o abatere sau vreo problema.S-a prezentat la comisie unde membrii acesteia i-au vorbit foarte urat,inuman.(mincinoasa,sa-i fie rusine)fara ca ei sa faca vreo investigatie ,ancheta.Au spus ca doar nu o tine pe mama si le da pe asistentele lor sociale afara.In acel moment i-au luat copii.si pe ea au dat-o afara amenintand-o ca cheama politia daca nu paraseste cladirea.Mama cat si toata familia suferim dupa copii ca acestia au fost luati pe neasteptate fara sa fie pregatiti macar.Nici nu ma pot gandi ce suferinta le-a cauzat,acestia fiind foarte fericiti cu mama.Asistenta sociala respectiva a mintit si nu a facut nici o cercetare sa vada cum au fost crescuti copii.Avem martori,atat parintii copiilor pe care i-am crescut inainte si au fost adoptati,vecini,medicul de familie,prieteni etc.Va rog sa ma ajutati ca sunt disperata.Astept raspunsul dvs.Multumesc!


Cel mai recent răspuns: vizirigeorgiana , utilizator 13:43, 27 Decembrie 2013
1. Referitor la modul de actionare al celor de la DGASPC puteti sesiza Ministerul Muncii.

2. Mama dvs a primit vreo decizie de incetare a c.i.m.?
Da,a primit prin posta o hotarare privind ridicarea atestatului.Hotararea nr.523/17.12.2013.Va multumesc!
Decizia pricind retragerea atestatului de asistent maternal profesionist se poate ataca in instanta.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent andreea_galben andreea_galben buna ziua,as dori sa stiu si eu ce sanse sunt pt incredinatrea unui minor catre tata,daca acesta este arestat?precizer ca mama nu s-a interesat de copil 6 ani ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ne ajutati!pe mine si pe copiii mei! anca_filip78 anca_filip78 La sfirsitul lunii august impreuna cu sotul meu ( suntem tineri pina in 35 de ani, casatoriti de 7 ani) am fost la un preventoriu TBC de unde am adus 3 ... (vezi toată discuția)
Luarea spre ingrijire a unei surori elyababau elyababau Am o prietena de 27 de ani care este casatorita si are o fetita de 5 anisori. Mama prietenei mele a murit acum 1 an lasand in urma un sot de 56 de ani bolnav ... (vezi toată discuția)