avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog sa ne ajutati!Pe mine si pe copiii mei!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog sa ne ajutati!Pe mine si pe copiii mei!

La sfirsitul lunii august impreuna cu sotul meu ( suntem tineri pina in 35 de ani, casatoriti de 7 ani) am fost la un preventoriu TBC de unde am adus 3 copii minori (din care 2 gemeni)care erau abandonati acolo de familie de pe la 2,3 ani . Cu o hirtie facuta la notariat de mama lor am reusit sa-i scoatem de acolo iar in prezent sunt la noi. I-am inscris la scoala de la noi din localitate cu mare greutate deoarece mama lor refuza sa ne trimita actele copiiilor , pentru ca ea vrea doar alocatia lor ; scoala a cerut situatia lor medicala si scolara de la scoala unde au fost copii inainte .
Am informat asistenta sociala de la noi din localitate (un sat de linga Oradea) despre situatia copiilor iar aceasta dupa demersuri la institutia unde au fost copii li s-a spus ca de mama nici nu isi aminteste pentru ca nu ar fi fost la copii decit o data . aceasta are cred vreo 9 sau 10 copii ,iar in prezent sta in concubinaj cu cineva la Iasi si are cu ea un minor de aprox.2 ani.
As dori sa imi pot face acte pentru asistent maternal la copii deoarece sunt foarte in urma cu scoala . Ei sunt atasati de noi , deja ne spun mama si tata .
Am intrebat pe mama lor daca este deacord sa ni-i dea spre adoptie si ne-a spus ca ''da'' doar ca nu stie cum va da de tatal lor (ei fiind divortati iar tutela o are ea .
Daca puteti sa ma sfatuiti .....VA ROG !
Cel mai recent răspuns: anca_filip78 , utilizator 09:35, 4 Decembrie 2012
Mergeti la un avocat si la Directia de Protectia copilului pentru a va ajuta in procedura adoptiei. Nu puteti face nimic pentru acei copii fara hotarare judecatoreasca .
Va multumesc!
Incurcati putin borcanele.
Trebuie sa va exprimati clar intentia cu privire la cei doi copii, pentru o rezolvare corecta a problemei.
Asistentul maternal profesionist este cel care ingrijeste copilul pe baza unui contract individual de munca, nu dobandeste relatii de rudenie prin aceasta.
Doar prin adoptie se stabilesc relatii de rudenie.
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2012
darida, utilizator
Fiind vorba de 3 copii (sa intelegem ca sunt si bolnavi de TBC?) eu zic ca primul pas ar fi sa-i luati in plasament familial. Astfel ati beneficia si de ajutorul banesc de 7 mil/copil, din cate stiu eu. Dupa care, incepeti procedura de adoptie. Oricum in caz de adoptie ambii parinti sunt obligati sa-si dea acordul scris. Exceptie ar face doar cazul in care acestia sunt decazuti din drepturile parintesti. Intrebarea mea este daca dvs. i-ati ,,luat,,la dvs. inca din luna august, ba mai mult i-ati si inscris la scoala, pe baza caror acte tineti in familie acesti copii? Asistenta sociala din localitatea dvs. de domiciliu nu s-a autosesizat? Sa intelegem ca tineti la dvs. 3 minori din luna august pentru care nu beneficiati de nici-o forma legala si nici baneasca? Si cu ce ii intretineti?
Justitiarul
Si dvs faceti conuzie. Pentru plasament se acorda o alocatie de plasament in jur de 100 de lei, majorata cu 50% daca copilul are handicap.
7 milioane e poate salariul asistentului maternal cu atestat.
Parintii isi dau acordul in fata instantei si in ipoteza decaderii din drepturile parintesti, e o exceptie.

Alte discuții în legătură

Concediu pentru ingrijirea copilului angelyc angelyc am o fetita de 18 ani mai are un an de scoala si este insarcinata ,eu ca bunica pot beneficia de concediu pentru ingrijirea copilului? daca da fiicamea poate ... (vezi toată discuția)
Plasament familial minori MagdaRusu MagdaRusu Parintii mei au facut toate demersurile necesare pentru luarea in plasament a 2 minori cu varste de peste 10 ani. Exista grad 3 de rudenie intre acesti copii ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii handsu handsu In cazul in care copilul este in ingrijirea bunicilor , parantii mamei ,iar tatal, pe numele caruia este minorul, nu doreste ca acesta sa beneficieze de ... (vezi toată discuția)