avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plasament familial minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plasament familial minori

Parintii mei au facut toate demersurile necesare pentru luarea in plasament a 2 minori cu varste de peste 10 ani. Exista grad 3 de rudenie intre acesti copii si parintii mei. Acesti copii se afla cu masura de protectie speciala-plasament, la o casa de copii, drepturile parintesti ale mamei fiind suspendate, iar acesti copii au deschisa procedura de adoptie interna. Drepturile si obligatiile parintesti sunt indeplinite de catre Presedintele Consiliului Judetean al judetului unde se afla copiii. Parintii mei au primit o scrisoare de la DGASP precum ca efectele hotararii judecatoresti de deschidere a procedurii de adoptie se mentin pana la implinirea varstei de 14 ani a fiecarui copil in parte, iar integrarea familiala nu este posibila, deoarece mama copiilor nu-si exercita drepturile si obligatiile parintesti asupra copiilor. Ma puteti sfatui in vreun fel? Multumesc. Mentionez ca masura de protectie speciala a fost instituita iar procedura de adoptie interna deschisa fara ca rudele copiilor sa fie cautate ori identificate in vederea integrarii copiilor in familia extinsa, parintii mei nu au fost contactati ori informati in vreun fel de locul unde se afla copiii. Sentinta Civila a fost data in 03/2016. Copiii i-am gasit eu, sunand la DGASP si la toate casele de copii din judet in 12/2016, informandu-i cu privire la intentiile parintilor mei, am tinut legatura cu copiii si asistentul lor social, i-am vizitat atat eu cat si parintii mei, le-am trimis pachete periodic.
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 12:48, 1 Iulie 2018
Ce doreste, mai exact, mama dv? Ca nu se prea intelege. Sa ia copiii in plasament si sa nu fie adoptati de altcineva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea copilului minor catre un "tert" cadriancosmin cadriancosmin Buna seara, Situatie: X(Barbatul) si Y(Femeia) traiesc in concubinaj, iau nastere 2 copii (in prezent minori).Fetita 5 ani, baiatul 2 ani. Femeia pleaca de ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ne ajutati!pe mine si pe copiii mei! anca_filip78 anca_filip78 La sfirsitul lunii august impreuna cu sotul meu ( suntem tineri pina in 35 de ani, casatoriti de 7 ani) am fost la un preventoriu TBC de unde am adus 3 ... (vezi toată discuția)
Adoptie copil timpuriu timpuriu suntem in urmatoare situatie copilul este in plasament la nasi sai de botez , potrivit Plan Individual de Protectie are c-a finalitate , \"reintregrarea in ... (vezi toată discuția)