avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia de stat pentru copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia de stat pentru copii

In cazul in care copilul este in ingrijirea bunicilor , parantii mamei ,iar tatal, pe numele caruia este minorul, nu doreste ca acesta sa beneficieze de alocatia de stat pentru copii , iar mama nu se intereseaza de problema , care este procedura ca bunicii sa primesca alocatia ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:30, 27 Iulie 2013
Luati legatura cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) singura in masura sa va rezolve problema.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Potrivit Legii nr.61/1993, art. 4:
(1) Alocatia de stat pentru copii se plateste unuia dintre parinti pe baza acordului acestora sau, in caz, de neintelegere, pe baza deciziei autoritatii tutelare ori a hotararii judecatoresti, parintelui caruia i s-a incredintat copilul spre crestere si educare.
(2) Alocatia de stat pentru copii se plateste si tutorelui, curatorului, persoanei careia i-a fost dat in plasament familial copilul, inclusiv asistentului maternal sau persoanei careia i-a fost incredintat copilul in vederea adoptiei, in conditiile legii.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia copil hajnalkeresztesi hajnalkeresztesi Buna seara! va rog sa-mi spuneti daca fiica si ginerele meu impreuna cu nepotelul de 3 ani pleaca din tara definitiv .. eu pot ..si cat timp am dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil contralaura contralaura Buna ziua, In cazul unui copil de 8 ani, cetatean roman dar cu parintii in strainatate, copilul lociund in Romania la bunici, acest copil are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Plata alocatiei de stat retroactiv florinmihai florinmihai Am luat o fetita cu varsta de 1an si 4 luni in plasament de urgenta, si spre uimirea mea, alocatia de stat nu a fost ridicata de catre parintii ... (vezi toată discuția)