avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... luarea spre ingrijire a unei surori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

luarea spre ingrijire a unei surori

Am o prietena de 27 de ani care este casatorita si are o fetita de 5 anisori.
Mama prietenei mele a murit acum 1 an lasand in urma un sot de 56 de ani bolnav de TBC si o fetita de 6 ani. Fetita orfana nu primeste o ingrijire si educatie adegvata de la tatal ei , lucru constatat si de asistentii sociali ai primariei.( Copila este puratat prin baruri de tatal sau alcoolic)
Ce demersuri trebuie facute pentru ca fetita sa fie data spre crestere surori ei mai mari? Ar putea deveni aceasta asistent maternal pentru surioara ei? Statul ajuta material copii aflati in astfel de situatii?
Cel mai recent răspuns: codrutavlad , utilizator 08:47, 19 August 2010
in principiu se poate acest lucru. luati legatura cu serviciul de asistenta sociala in raza caruia se afla domiciliul minorei in cauza.
Asistentii socialei din cadrul primariei in cauza au spus ca poate lua copilul in ingrijire dar nu poate beneficia de nici un ajutor financiar.
Va rog sa ma ajutati cu un text de lege?
daca va fi incredintat prin masura plasamentului,copilul va beneficia de o indemnizatie in cuantum lunar de 97 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil luat in plasament rina68 rina68 buna ziua. am o vecina care a luat in plasament de aproximativ 10 ani un copil, copilul are 16 ani. pentru rechizite primeste o alocatie de aproximativ 100 lei ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru ingrijirea copilului angelyc angelyc am o fetita de 18 ani mai are un an de scoala si este insarcinata ,eu ca bunica pot beneficia de concediu pentru ingrijirea copilului? daca da fiicamea poate ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ne ajutati!pe mine si pe copiii mei! anca_filip78 anca_filip78 La sfirsitul lunii august impreuna cu sotul meu ( suntem tineri pina in 35 de ani, casatoriti de 7 ani) am fost la un preventoriu TBC de unde am adus 3 ... (vezi toată discuția)