avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile copilului

Buna seara. Mama mea este asistent maternal si a avut in ingrijire un copil de etnie roma. Acesta a fost abandonat in spital si apoi plasat la asistenti maternali. Acum 3 ani parintii l-au cerut inapoi. Bineinteles directia de protectie a facut toate demersurile necesare pt a scapa de dosar motivul fiind reintegrarea in familie. Aveau parintii dreptul sa il i-a inapoi neavand conditii pt a-l creste? Are el dreptul sa aleaga? Acum are 9 ani. Il putem scoate cumva de acolo?
Cel mai recent răspuns: ade123 , utilizator 18:44, 28 Decembrie 2016
Asupra drepturilor copiilor veghează exact cei de la Protectia Copiilor. Daca au fost intocmite toate formalitatile de reintegrare si nu au fost contestate in termenul legal nu mai aveti ce face. In plus nici nu aveti vreo calitate procesuala.
Dar copilul nu s-a reintegrat. Am aflat ca este batut, nu vorbeste, nici macar nu ne-a recunoscut, am fost sa ii ducem cadoul de mos. Ce-i drept nu am tinut legatura cu el de cand l-au luat tocmai pentru a-l lasa sa se reintegreze in familia naturala.
Faceți o sesizare scrisă la DGASPC - Protecția Copilului, și relatați tot ce știți despre situația copilului.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare in familie Sorinsen Sorinsen Sunt asistent maternal profesionist ( angajat al DGASPC ), de aproape 6 ani am un copil in plasament, copil pe care l-am crescut si educat in conditii foarte ... (vezi toată discuția)
O poveste ca in filme......... Alila9 Alila9 Povestea mea incepe in noiembrie 2005,cand am auzit ca in familie mea 9 copii au ajuns pe strada,ca tatal lor s-a bolunzit a dat foc la mobilierul din casa a ... (vezi toată discuția)
Asistent maternal Fghhjnbghbb Fghhjnbghbb Buna ziua am si eu o intrebare sunt asistent maternal de 3 ani ,iar luna trecuta nea intarziat cu salariile si luna aceasta la fel insa o colega a pus pe ... (vezi toată discuția)