avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O poveste ca in filme.........
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O poveste ca in filme.........

Povestea mea incepe in noiembrie 2005,cand am auzit ca in familie mea 9 copii au ajuns pe strada,ca tatal lor s-a bolunzit a dat foc la mobilierul din casa a vrut sa deie si casa in foc inchinzind usa sa moara toata familia.Parintii au ajuns la psihiatrie,pe copii l-au luat din jud Arad unde se afla casa si l-au dus in jud.Satu Mare la bunici,matusi unde pe care a putut sa-l primeasca.Eu umbland la casa de copii sa pot sa adopt ca medicii mi-au spus ca nu pot avea copii,auzind treaba aceasta,in luna ianuarie 2006 m-am dus la bunicii copiilor unde am aflat si pe parinti care au iesit de la psihiatrie si fiind matusa copiilor am spus ca pot sa iau o fetita sa-l adopt daca sunt de acord.Pe o fetita care avea 4 anisori l-am luat inca in ziua aceea cu mine,iar pe o alta fetita de 2 ani tot asa l-a luat o alta familie din rudenii cu acordul parintilor.In primavara anului 2006 ne-am dus la Protectia copilului ,am facut dosar de adoptie, l-am dus pe parinti naturali cu masina acolo si au declarat cu mina lor ca sunt de acord cu adoptarea fetelor.Protectia copilului n-a facut altceva decat sa traga de timp,dupa doi ani am primit hotararea lor cu depunerea copiilor in plasament la noi ca o sa urmeze adoptia.Restul copiilor mai stateau o vreme la bunici,matusi etc.dupa care l-au dus pe 6 dintre ele la Casa de copii din Salonta,unde se afla si acuma.Parintii naturali dupa cativa luni s-au mutat inapoi la Arad cu baiatul cel mic,au reparat usile geamurile,si cu ajutorul unei pope au primit si niste paturi,ca casa sa fie locuibil.Tin sa va anunt ca Tata naturala e handicap,umbla numai cu caruciorul .Cand a iesit de la psihiatrie a primit tratament care trabiue sa-l ia si in prezent!
De cinci ani fetita e cu noi stie ca are parinti naturali am fost si in vizita la ei,dar pentru nimic in lume n-ar vrea sa ramina acolo.La familia noastra ea e totul o iubim tare ea la fel,eu zic ca nu duce lipsa in nimic.......si acuma.........
Am primit scrisoare de la Protectia copilului Arad ca au facut ancheta si asa vad ca copilul poate sa se reintegreze in familia naturala,sigur,lamurind si pe parinti sa semneze.
Ajutati-ma va rog ,sa stiu cu legile noastre de azi ,daca cu hotararea de la P.Copiluluilor au dreptul de a duce de la mine fetita, si daca ma duc la o avocata ,
am sanse sa nu pierd pe fetita,care e asa de sensibil ca nu stiu cum o sa poate sa treaca peste trauma asta.
Daca am o mica sansa ,o poarta mica ca sa salvez pe printesa mica care acuma a indeplinit 9 ani sa-mi salvez familia,nu ma las.
Daca puteti sa-mi dati niste sfaturi a-si multumi tare tare frumos......
Cel mai recent răspuns: Alila9 , utilizator 09:48, 13 Decembrie 2010
Avand in vedere situatia complexa cu care va confruntati ,pentru solutionare ,va trebuie sa realizati efortul sa contactati avocat ,care analizand responsabil situatia parintilor,concluziile autoritatii pentru protectia copilului formulate fata de restul minorilor ,sa poata hotari varianta favorabila dvs
O intrebare daca se poate,in hotarare scrie ca am 30 de zile drept contestatie. In acest 30 de zile Protectia Copilului au dreptul sa scoate fetita din casa mea?
Sau am dreptul sa refuz ,pentru ca bag contestatie!Multumesc
Inca o rugaminte,poate cineva cere(Primaria,Asistentul social,Protectia Copilului din Jud Satu Mare) REANCHETAREA familiei biologice,sau strict numai la Tribunalul Arad se poate ataca Hotararea? Si daca una din parinti ar fi de acord ca fetita sa ramana mai departe,nu ar fi destul?Amandoi trebuie sa deie acordul??
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz social, protectia copilului nu a luat copilul dianafc32 dianafc32 Buna ziua, cunosc cazul unei fetite care are un usor retard si face convulsii, a crescut mai mult in spital, parintii o aduc acasa doar ptr alocatie apoi o duc ... (vezi toată discuția)
Mostenire thegame1983 thegame1983 Buna ziua! As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online..... Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)
Bunicul meu adoptiv acum pe 8 octombrie împlinește 1 an de ... Mirela 479 Mirela 479 Bunicul meu adoptiv acum pe 8 octombrie împlinește 1 an de când a decedat eu că unica fiică a lui ,el nemaiavand copii pot depune declarația de ... (vezi toată discuția)