avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reintegrare in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reintegrare in familie

Sunt asistent maternal profesionist ( angajat al DGASPC ), de aproape 6 ani am un copil in plasament, copil pe care l-am crescut si educat in conditii foarte bune, caruia i-am rezolvat si problemele de sanatate( a avut retard psiho-motor ), dovada ca acum este un copil sanatos, frumos si educat. In decursul timpului s-a tot incercat reintegrarea in familia naturala, dar lipsa de seriozitate a parintilor(de etnie roma), scandalurile dintre ei, mizeria si dezordinea gasite la domiciliul lor, sau faptul ca au stat mai mult prin strainatate (ei mai avand doi copii acasa pe care ai cresc vecinii sau rudele) au dus la neintegrarea in familie(cu care sunt perfect de acord dar nu in conditiile delicate de mai sus). Actualmente cei de la DGASPC incearca o reintegrare fortata in familie( a cata oara), si au ajuns la concluzia ca ar fi bine ca, copilul sa stea pe o perioada de un an la o fundatie ( nu inteleg relevanta acestei actiuni si daca pot sa ia copilul de la mine fara o Hotrare judecatoreasca, eu fiind tutore) care ai asigura copilului gradinita, masa si cazarea ( conditii pe care le are si la mine in plus dragoste si afectiune). Doresc sa ma edific cat de corecte, cat de legale si cat de umane sunt aceste actiuni ale DGASPC (unde e greu sa primesti explicatii sau intelegere) si daca da sau daca nu sunt corecte, legale si umane ce este de facut pentru ca acest copilas sa creasca in continuare sanatos, educat si iubit. Va multumesc in mod deosebit si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 09:18, 25 Septembrie 2010
Incercati sa contestati demersurile pe care cei de la DGASPC doresc sa le faca.Fiind tutore, detineti drepturile parintesti. Cereti efectuarea unei anchete sociale si prezentati rezultatul instantei.Demonstrati ca este in interesul superior al copilului sa ramana in continuare sub ocrotirea si educarea dva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului ade123 ade123 Buna seara. Mama mea este asistent maternal si a avut in ingrijire un copil de etnie roma. Acesta a fost abandonat in spital si apoi plasat la asistenti ... (vezi toată discuția)
Interesul superior al copilului. putem fi reprezentanții legali ai minorului pe care îl creștem? timpuriu timpuriu crestem un copil de 5 ani de 3 ani s-a constituit masura de plasament la familie substitutiva , in fapt copilul este finul nostru botezat si suntem nevoiti sa ... (vezi toată discuția)
Dear madonna, peraspera peraspera Va propun sa adaugati argumente pentru a o convinge pe Madonna ca in Romania tiganii nu sunt discriminati, argumente pe care le vom trimite dupa ce le vom ... (vezi toată discuția)