Sunt asistent maternal si am in plasament o fetita de un an si jumatate care imi poate fi luata in orice moment si as dori sa sa stiu daca am un cuvant de spus atunci cand va veni momentul:(
la baza acestei intrebari sta urmatoarea situatie:mi-a fost incredintata cand avea 11 zile in regim de urgenta fiindca mama fugise din maternitate si o lasase acolo, dupa ce aceasta nu a vizitat-o niciodata in acest timp plus motivul abandonului fiind faptul ca e fata si mai are acasa fete si nu are ce face cu ea( parinti necasatoriti varsta 25 de ani mama 3 copii pana acum) , acum la 1 an si jumatate vine si da o declaratie ca peste sase luni de zile o va lua acasa fara sa isi manifeste dorinta de a o vedea sau macar sa se intereseze cum se simte si unde sta:(
as putea face ceva sau spune ceva?
intradevar se urmeaza niste pasi dar de-a lungul anilor am vazut copii la asistenti maternali care duceau o viata foarte buna si care in momentul in care au fost luati fiindca parintii au reusit sa-si carpeasca casa aufost dati, acel moment a fost hotarator mai ales ca acei copii au fost mai tarziu vizitati de acei asistenti maternali si nu au mai putut fi recunoscuti cat de schimbati erau. Ceicare realizeaza acele verificari le fac cu un ochi inchis fiindca prefera sa mai scape de copii si sa se treaca in niste rapoarte faptul ca ei au realizat iinca o integrare in familie chiar daca acel loc nu se poate numi familie. Legea dupa care ei se guverneaza este ca langa mama care te-a nascut iti este cel mai bine chiar si in momentul in tu ai fost doar un accident pentru ea.
Persoanele care nu stiu nimic despre acest sistem cred ca este usor sa vezi un copil odata si apoi sa intorci capul si apoi a uiti dar daca ar merge in centre pentru copii abandonati , in centrele pentru copii cu dezabilitati ar vede ca de acel putin pe care il avem noi trebuie sa fim mandri si foarte multumiti fiindca sunt altii care iti zic cand le duci o farfurie cu carne ca e cea mai buna mancare care au mancat-o pana atunci, iar lista intamplarilor intereselor si neinteresatilor poate continua la nesfarsit.
Drepturile copilului
ade123
Buna seara. Mama mea este asistent maternal si a avut in ingrijire un copil de etnie roma. Acesta a fost abandonat in spital si apoi plasat la asistenti ... (vezi toată discuția)