Ok, deci daca imi iau avocat poate sa li se puna la aia intrebari? Dar daca unii au fost deja audiati?
In speta este vorba de o bataie, unde unul dintre agresori a dat cu cutitul. Anchetatorii refuza sa le ia intrebari referitoare la plaga/cicatricea produsa, ce doar le ia o declaratie gen "A venit Ion, a sarit la bataie la Mihia, Mihai s-a aparat si Ion a cazut pe jos" Ion s-a ridicat si Mihai l-a lovit de cateva ori cu pumnul,etc.".
Procurorul le ia de buna declaratia in ciuda actelor medicale,etc. Dosarul s-a reintors la politie, pt. depistarea tuturor celor implicati, destul de multi cam 10-12 la numar[Editat]
Pot solicitica o expertiza psihillogica/psihiatrica pt. ca un expert psihiolog/psihiatru sa-si dea seama daca persoana respectiva chiar a fost sub imperiul unei puternice tulburari sau emotii in timpul savarsirii faptei?
Adica sa audieze situatia de drept... in caz e vorba de o razbunare, premeditata 2 saptamani dar care a fost incadrata drept "provocare" de catre judecator si procuror!!! nu este vorba despe o infractiune grava gen omor, deci expertiza nu este oligatorie.
Am ceva sanse daca ma plang la CSM contra acelui judecator caruia i se pare ca razbunarea e provocoare?
Pot solicita in cursul U.P. ca politistul sa le puna anumite intrebari? Politistul a facut pe smecherul cu mine si mi-azis ca nu se poate decat dupa planul lui de "interogare"