avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebari & Politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebari & Politie

Pot solicita in cursul U.P. ca politistul sa le puna anumite intrebari? Politistul a facut pe smecherul cu mine si mi-azis ca nu se poate decat dupa planul lui de "interogare"
Cel mai recent răspuns: iepurash , utilizator 22:43, 11 Ianuarie 2013
Chiar nu se poate acest lucru , nu dvs. sunteţi anchetatorul, iar interogarea făptuitorului se face după cum ştie organul care efectuează actele de cercetare penală , după planul său, într-adevăr.
Si eu nu pot sa cer sa fie reinterogat pe anumite probleme? trebuie neaparat sa cer confruntarea cu ei?
Daca aveti avocat angajat acesta poate participa la interogarea persoanei si poate pune intrebari.
Politistul are dreptul de a-si face ancheta dupa cum apreciaza el insa avocatul poate pune intrebari si poate sa intervina din cand in cand in timpul audierii.

Daca nu ati avut avocat nu va ramane decat sa aspetati confuntarea si numai daca va fi admisa de organul de urmarire penala.
Ok, deci daca imi iau avocat poate sa li se puna la aia intrebari? Dar daca unii au fost deja audiati?

In speta este vorba de o bataie, unde unul dintre agresori a dat cu cutitul. Anchetatorii refuza sa le ia intrebari referitoare la plaga/cicatricea produsa, ce doar le ia o declaratie gen "A venit Ion, a sarit la bataie la Mihia, Mihai s-a aparat si Ion a cazut pe jos" Ion s-a ridicat si Mihai l-a lovit de cateva ori cu pumnul,etc.".

Procurorul le ia de buna declaratia in ciuda actelor medicale,etc. Dosarul s-a reintors la politie, pt. depistarea tuturor celor implicati, destul de multi cam 10-12 la numar[Editat]
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audiere in dosar penal, temeri in privinta avocatului reclamantului alla1975 alla1975 Buna ziua, intr-un dosar penal cu acuzatie de tentativa de omor, la termenul cand voi fi citat pentru declaratii vrea sa asiste si avocatul reclamantului, ... (vezi toată discuția)
Amenintare ! redu redu In 1997 am avut un eveniment neplacut care a urmat cu un proces pe care l-am castigat -nu vreau sa intru in detalii - de atunci anumiti indivizi cand ma vad pe ... (vezi toată discuția)
Redeschidere u.p / cheltuieri detectiv ,etc timpuri timpuri Redeschidere U.P / Cheltuieri detectiv ,etc 1. Sa inteleg ca pot cere redeschiderea U.P. daca ofer probe sau elemente noi necunoscute de organul de U.P. ... (vezi toată discuția)