avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Redeschidere U.P / Cheltuieri detectiv ,etc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Redeschidere U.P / Cheltuieri detectiv ,etc

Redeschidere U.P / Cheltuieri detectiv ,etc


1. Sa inteleg ca pot cere redeschiderea U.P. daca ofer probe sau elemente noi necunoscute de organul de U.P. care daca ar fi fost cunoscute nu ar fi dus la solutia de scoatere de sub U.P, right?

2. Povestea mea pe scurt: Un tip vine si imi zgarie masina cu cheile, imi sparge si geamurile, mai da si cu vopsea metalizata prin masina...(scaune, bord,etc), si mai arunca si cu benzina.Cred ca a vrut sa dea foc. Il prinde un politist afla prin zona. Il mai zaresc si 3 vecini. Un vecin precizeaza ca erau mai multi afara ca au auzit zgomot, dar eu cred ca erau mai multi datorita faptului ca au sosit mascatii pentru el :) Tipul mai poarta si ochelari.

3. La politie declara ca au fost mai multi, si ca el doar "a stat de 6", fara sa stie a cui era masina. Politia il crede, date fiind si declaratiile vecinilor mei.


4. Mi-am dorit f. mult sa aflu cine sunt baietii carora trebuie sa le multumesc, asa ca am angajat un detectiv particular. Detectiv ce s-a infiltrat in cercul lui de prietei, facea arte martiale asa ca a fost extrem de usor sa-l abordeze, sa-i castige incredere etc.


5. Dupa 2 luni de filaj/infiltrare i se ia declaratia despre masina. Unde declara ca a fost SINGUR, ca ma uraste, ca a facut-o sa se distreze, ca daca coboram jos imi si intorcea capul la spate,etc. Mai si declara ca i-ar placea sa termine ce a inceput. A fost detectivul + 2 martori asistenti de la firma respectiva. Stiti ca detectivi au amplificatoare de sunet ? Mai precis s-au folosit microfoane in forma de creon pe care le indrepti intr-o anumita directie si auzi doar zgomotul venit de acolo ?

6. Pt. ca el a primit amenda de 200 lei, s-a format un dosar disjuns. L-am chemat acolo la o "confrutare" cu detectivul. El nici nu ii cunostea numele real. Am considerat ca asa e mai bine, pt. ca era ceva blitzz, nu avea avocat,etc. Daca ceream direct redeschiderea putea sa-mi rada in nas cu ceva genul "doar glumeam, regizam ceva, el m-a pus sa zic asta,etc". Politistul, fiind mai smecheros i-a luat si o declaratie ceva genul -> "Imi insusesc cele din fisierul video. Este ceea ce am zis martorului X in seara zilei la baru l X. " <---- Nu pot reda exact cum dar sunt maxim 5 randuri.
pe ultimul rand a mai declarat "am comis fapta singur, nu am avut nevoie de complici intrucat sunt practicant de arte martiale, si chiar m-am batut de mai multe ori
in cartierul X pe bani" ...


INTREBARI:


7. Pot in acest caz sa cer redeschiderea in dosarul principal ?

8. Daca nu o primesc dar i se pune in carca lui totul, pt. ca asa mi se pare normal, cum pot sa-mi recuperez 3700 euro dati la detectiv?
I-am platit personal, am chitanta, contract de servicii, etc. Mai am si hartia aia de la firma de detectivi "raport de activitate" sau cum ii zice. E un inscris, il pot pune si pe ala la dosar

9. Nu stiu daca vrea sa-i scoata pe altii, dar macar unul sa raspunda pt. ce a facut... Eu nici pe civil nu am avut curaj sa-l chem in judecata, in termen de 3 ani
pentru ca aparea ca el doar a stat de 6 si ca nu a participat, si nici nu stia el ce fac ceilalti. Ca a ramas ingrozit de ce fac respectivii (prietenii lui imaginari pe care nu le stie numele) si de aia nu a luat masuri.


10. Cum l-ati apara daca ati fi in locul lui?E cam greu sa se zica ca se simtea amenintat fiind "bataus".


PS: Pe magarul respectiv l-am concediat de la mine de la firma. O mica pizzerie, nimic deosebit.






Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2014
timpuri, utilizator
Cel mai recent răspuns: nikemaxy , utilizator 15:36, 26 Ianuarie 2014
1-Numai procurorul ,in baza noilor probe poate sa se pronunte asupra temeinicei acestora si eventual dispunerea redeschiderii cauzei
2-Daca va fi individualizat autorul,aveti dreptul sa solicitati acestuia daune
ynocentta a scris:

1-Numai procurorul ,in baza noilor probe poate sa se pronunte asupra temeinicei acestora si eventual dispunerea redeschiderii cauzei
2-Daca va fi individualizat autorul,aveti dreptul sa solicitati acestuia daune



2. Chiar daca au trecut 3 ani? daca va merge pe penal dosarulm ii voi putea cere daune direct pe penal, au trecut 4 ani deja...
3. dar cu suma aia de 3700 euro ?

Politistul a zis ca el va face propunere pt. redeschiderea UP la procuror. E normal, e fericit si ca ala va fi pedepsit, si ca se scapa de dosarul disjuns, si ca el i-a luat declaratia in care afirma ca-si insuseste tot. Doamna procuror mi-a zis ca nu stie ce sa zica inca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmatoarea constituie proba in vederea redeschiderii u.p. ? satir satir Am obs. ca unele instante de judecata refuza cereri de revizuire in cazul in care considera ca petentul pe timpul U.P. putea cere administrarea respectivelor ... (vezi toată discuția)
Posibilitate acţiune în instanţă vecini care tulbură frecvent liniştea şi odihna Vio1975 Vio1975 Bună ziua (sau seara) tuturor! De vreo patru luni am achiziţionat - prin programul \"Prima casă\" - un apartament cu trei camere în care m-am şi mutat cu ... (vezi toată discuția)
Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)