avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Polițiștii chemați pentru deranjarea liniștii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Polițiștii chemați pentru deranjarea liniștii publice nu au făcut nimic

Bună ziua,

Doresc să vă prezint următoarea situație:

De vreo 4 ani suntem deranjați în mod constant de vecinii de deasupra. Aceștia fac gălăgie la ce oră vor, inclusiv noaptea pe la 2-3. Mai au și un copil care face foarte multă gălăgie și care are un program haotic.

Ei nu au locuri de muncă, au un program haotic și de multe ori fac reparații cu bormașina sau bubuie în orele de liniște, inclusiv noaptea foarte târziu.

De multe ori spală rufe la mașina automată noaptea după ora 22. Azi noapte ei spălau rufe pe la 2:30. Am sunat la poliție și după vreo 20-30 minute au venit doi polițiști plictisiți, neinteresați de situație.

Au urcat la vecini, au stat 2-3 minute la ușa lor și au coborât. Mi-au spus că nu se aude gălăgie. (mașina își terminase programul până au ajuns ei). Mi-au spus că dacă mai chemăm poliția, iar poliștii vin și nu constată gălăgie, noi vom fi amendați.

Este normal să procedeze astfel? Polițiștii au stat doar vreo 2-3 minute la ușa lor și nici măcar nu au bătut la ușă, nu au vorbit deloc cu ei, dacă tot au venit, deși se vedea din fața blocului că era becul aprins la ei.

Ce e de făcut acum? Era clar că polițiști au fost deranjați din birou/de la somn sau ce făceau și nu au avut niciun interes să soluționeze situația, nici măcar nu au vorbit cu ei.

Asta înseamnă că nu mai putem chema politia? Vecinii fac gălăgie la orice oră vor, iar folosirea aparatelor zgomotoase -bormașina sau masina automata de spalat etc- e foarte frecventa. Dar până sunăm, până explicăm situația, până vin polițiștii, sunetele pot să înceteze.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2022
ElenaMuntean, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionelache , utilizator 21:59, 22 Decembrie 2023
Politistii au procedat asa cum trebuie.
Eu nu cred ca dau cu bormasina noaptea si nici ca se aude la dvs masina de spalat cat sa nu puteti dor.mi.
Puteti merge dvs la vecini sa le spuneti de bormasina cand va deranjeaza.
Puteti sa apleati si si alti vecini daca sunt deranjati, sa mergti la sectie si sa faceti o reclamatie scrisa.

De ce credeti ca au procedat cum trebuie? E extrem de greu sa prinzi pe cineva in fapt (facand galagie) daca stai doar 2-3 minute la usa lor.

Ba da, vreo saptamana au facut ceva renovari, incepeau seara si tot lucrau pe acolo pana noaptea foarte tarziu. Si chiar se aude masina de spalat. Va dati seama ca era liniste pe la 2 si ceva noaptea si se auzea cum masina centrifuga hainele si uruia. Nu e prima data cand ei spala la ore foarte tarziu si nu ii pot intelege. Nu au loc de munca, dar doar noaptea isi gasesc de lucru prin apartament. Ideea e ca ce om normal spala haine la ora respectiva? Ce e mai rau e ca nu se poate comunica cu ei. Li s-a spus de galagie, dar de atunci fac galagie si mai mare. Probabil ca o reclamatie scrisa ar ajuta.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2022
ElenaMuntean, utilizator
dvs chemati la interventie, nu se aude, nu au ce sa constate, nu pot sa stea sa asculte pe la usi.
la fii-mea, vecinul de sus tot reclama ca face fii-mea galagie si a venit politia au tot batut la usa pana au trezit-o din somn, era ora 2 noaptea, nici vb sa faca ea vreun zgomot, nu ca nu ar fi facut niciodata... reclamau ca rade, ca face dus noaptea, ca vorbeste la telefon... in fine, au chemat=o la sectie si s-a aplanat conflictul, ea se straduie sa nu mai faca zgomot, si ala sa nu mai reclame orice.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vecinii fac asemenea zgomote evident si alti locatari sunt deranjati
Sensibilizati locatarii vecini care resimt disconfortul fonic adresati plangere asumata colectiv pe care o depuneti la comandantul sectiei de politie teritoriale
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti plangere pe email la Biroul Disciplina În Construcții Și Afișaj Stradal din localitatea dvs. - ca a facut modificari la structura blocului .Daca stiti ca s-a extins , ar fi un motiv in plus.
Faceti Plangere la Directia Fiscala din localitatea dvs tot pe email - pt impozitarea extinderii ( din nou daca stiti ca s-a extins ) .
Depuneti plangere fizic la sectia de politie de care apartineti pt zgomot , sicanari . Ii vor chema .
In urma plangerii la biroul disciplina ar trebui sa vina cineva la ei sa ii verifice .
Daca puteti sa va inteleget macar cu unul din membrii , ar fi cel mai bine
Ultima modificare: Joi, 21 Decembrie 2023
Ionelache, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac in cazul acestor reclamatii absurde? ana3333 ana3333 Buna ziua, as avea nevoie de opinii si sfaturi. Problema cu care ma confrunt dureaza de mai multi ani.Desi sunt o persoana foarte linistita , lucrez aproape ... (vezi toată discuția)
Vecina de sub mine ma hartuieste constant ContSters302423 ContSters302423 Buna seara ,numele meu este Gabriela.I,locuiesc intr-o garsoniera inchiriata in zona Metalurgiei si am o problema cu vecina de sub mine.Dansa se plange de ... (vezi toată discuția)
Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)