avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Audiere in dosar penal, temeri in privinta avocatului ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Audiere in dosar penal, temeri in privinta avocatului reclamantului

Buna ziua,
intr-un dosar penal cu acuzatie de tentativa de omor, la termenul cand voi fi citat pentru declaratii vrea sa asiste si avocatul reclamantului, ceea ce stiu ca este legal.
Problema este ca acest avocat, chiar daca este in varsta, are un limbaj colorat, vulgar si are apucaturi securiste ….Ne-am intalnit o singura data .. mai avea putin si ma lua la bataie, nu mai zic de modul in care mi s-a adresat ...
Intrebarea este: ce are voie, legal vorbind, sa faca avocatul reclamantului in timpul cat sunt audiat, si ce nu are voie? Trebuie sa stea cuminte pe scaun si sa asculte sau ma poate intrerupe punand intrebari?
Ma poate intrerupe in timpul declaratiilor, poate face comentarii, ma poate hartui, intimida, etc? Sau imi poate adresa intrebari doar la sfarsitul audierii? Multumesc mult pt.ajutor!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:12, 15 Decembrie 2014
Nu am inteles calitatea in care sunteti chemat. Ar fi indicat sa fiti si dvs asistat de avocat.
Fireste ca nu va poate hartui sau intimida, trebuie sa asculte tot ce relatati si daca are intrebari sa le puna la sfarsit, nu sa va intrerupa. Oricum audierea este condusa de organul de urmarire penala si acesta nu ar trebui sa tolereze nici un fel de acte de intimidare.
Multumesc mult dle.Patrascu, contam pe ajutorul dvs.
Sunt citata in calitate de martor . Am asa o senzatie ca politistii il cunosc de mult pe acest avocat fiindca atunci cand ne-am cunoscut se bateau prieteneste pe umar si de aceea v-am solicitat ajutorul fiindca nu sunt sigura ca se va respecta legea cand voi fi audiata. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac daca atunci cand sunt audiat acest avocat ma va hartui, ma va intrerupe, etc? Sa consemnez in declaratie aceste aspecte? Sa ma intrerup si sa spun ca nu mai declar nimic pana cand acest avocat nu paraseste camera? Ce pot face legal?
Am avocat insa imi este teama ca voi fi citata de pe o zi pe alta , fiindca asa s-a intamplat prima data, iar avocatul meu nu va fi disponibil pt.audiere.
Sincer, m-am gandit sa am un reportofon la mine si sa inregistrez toata audierea....nu stiu daca este legal
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
alla1975, utilizator
Solicitati in mod expres ca audierea sa se înregistreze cu mijloace tehnice audio sau audiovideo.
Cand sa fac asta, in ziua in care sunt chemata la audieri sau mai devreme? In CPP stiu ca scrie ca se poate inregistra audierea daca exista mijloace tehnice, dar daca nu exista? Si am mai aflat ca acest avocat este fost procuror sef la Parchetul din judetul unde se tin audierile. Este normal asa ceva? Aacum imi explic tentativele lui de a ma intimida ....
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2014
alla1975, utilizator
Si cum ramane cu citatia adusa acasa de pe o zi pe alta? Vine politistul la ora 21,00 sa te citeze pt.maine la ora 9,00........Este legal asa ceva?

Alte discuții în legătură

Agresorul victima Stefan_Lazar Stefan_Lazar un prieten a forst atacat de un individ ce avea cutit. opunand rezistenta prietenul a reusit sa-l deposedeze pe individ de acel cutit dar prin acea deposedare ... (vezi toată discuția)
Chemare fara citatie? Just-drept Just-drept Buna ziua. Un prieten a fost chemat la parchet prin telefon, fara sa ii fie trimisa o citatie sau instintare. Maine trebuie sa se prezinte la procuror, la ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau vatamare corporala irimiebogdan irimiebogdan Buna , am o mare nelamurire si as vrea sa cer si sfatul unor profesionisti . Sa incep cu inceputul in urma cu un an ma aflam de servici ca agent de paza ... (vezi toată discuția)