avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresorul victima
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresorul victima

un prieten a forst atacat de un individ ce avea cutit. opunand rezistenta prietenul a reusit sa-l deposedeze pe individ de acel cutit dar prin acea deposedare s-a produs o intepatura in abdomenul atacatorului, intepatura care din actul medico legal reiese ca a pus viata in pericol, asta facand practic din agresor o victima.
ma intereseaza in ce fel poate fi tras la raspundere acel agresor, poate fi bagat la puscarie? la ce se incadreaza fapta agresorului in acest caz? si ce i se poate intampla prietenului meu?
Agresorul cu sigurantza poate fi sanctionat. modalitatea in care a actionat , intentia acestuia ,imprejurarile in care a fost savarsita infractiunea , mobilul ei ,scopul in sine ,reprezinta elemente ce vor fi avute in vedere de catre instantza de judecata in vederea justei incadrari juridice.
Din moment ce victima a opus rezistenta , ea se afla in prezentza unei legitime aparari,atata timp cat a existat o aparare proportionala cu atacul direct, imediat si injust.
Legitima aparare reprezinta cauza care inlatura caracterul penal al faptei,deci nu veti fi sanctionat.
Respectivul agresor poate fi sanctionat.
Prietenul poate depune plangere penala fie la parchet ,fie direct la instantza de judecata.
Litigiul se poate solutiona si pe cale amiabila.

Angajati-va un avocat sa va ajute si sa va lamureasca .Succes.
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
Nu m-as grabi cu concluziile de mai sus.
Depinde foarte mult si de toate probele de la dosar. Am vazut si in legitima aparare care au facut puscarie.
Prietenul dvs. sa-si angajeze un avocat. Ieri, daca ma intelegeti.
Si litigiu solutionat pe cale amiabila cand i s-a pus in pericol viata???

:offtopic: Este a 2-a oara cand va editez mesajele! Daca cititi "Regulamentul" o sa vedeti ca nu aveti voie sa postati 2 mesaje consecutive!
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
am zis k depinde de imprejurarile in care a fost savarsita infractiunea si cum sunt apreciate ele in concret.
Depinde mult de intentia faptuitorului si am si mentionat mai sus dk nu exista depasirea limitelor legitimei aparari....
cu sigurantza ca asemenea litigii nu au ajuns toate in faza de judecata a procesului penal
Dupa parerea mea prietenul dvs. se incadreaza la exces scuzabil de legitima aparare, iar agresorul chiar la tentativa de omor, deoarece avea un cutit Brr!!, arma alba. Aveti mare grija la martori, cum a spus Gabriela, situatia poate fi intoarsa: deocamdata un judecator are clare numai rezultatele- ca X este ranit, nu Y, care se pretinde atacat, actionand in legitima aparare.Pana la urma sarcina probei ii apartine prietenului dvs., deci sa-si ia un avocat...daca nu ieri, atunci macar azi. sa evalueze situatia impreuna cu avocatul...in nici un caz sa nu astepte ca agresorul sa depuna plangere impotriva lui inainte si sa iasa mielusel.
Stefan_Lazar a scris:

un prieten a forst atacat de un individ ce avea cutit. opunand rezistenta prietenul a reusit sa-l deposedeze pe individ de acel cutit dar prin acea deposedare s-a produs o intepatura in abdomenul atacatorului, intepatura care din actul medico legal reiese ca a pus viata in pericol, asta facand practic din agresor o victima.
ma intereseaza in ce fel poate fi tras la raspundere acel agresor, poate fi bagat la puscarie? la ce se incadreaza fapta agresorului in acest caz? si ce i se poate intampla prietenului meu?

Problema e foarte delicata, pt. ca poate fi trimis in judecata pt. tentativa de omor.
Nu va jucati cu aceste probleme si angajati un avocat imediat.

Alte discuții în legătură

Autoaparare vajdajolan vajdajolan Totul a inceput intrun bar unde individul vazind ca sotul a cumparat un pachet de tigari i-a cerut iar el nu i-a dat spunind sa-si cumpere si el caci la costat ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau vatamare corporala irimiebogdan irimiebogdan Buna , am o mare nelamurire si as vrea sa cer si sfatul unor profesionisti . Sa incep cu inceputul in urma cu un an ma aflam de servici ca agent de paza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! fraatele meu a lovit un prieten in legitima aparare ... Florentina20199 Florentina20199 Buna ziua ! Fraatele meu a lovit un prieten in legitima aparare ,cauzandu-i diferite fracturi inclusiv la cap. A fost bagat la tentativa de omor . Momentan e ... (vezi toată discuția)