avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua ! Fraatele meu a lovit un prieten in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua ! Fraatele meu a lovit un prieten in legitima aparare ...

Buna ziua ! Fraatele meu a lovit un prieten in legitima aparare ,cauzandu-i diferite fracturi inclusiv la cap. A fost bagat la tentativa de omor . Momentan e in arest pt 29 zile . Partea vatamata zice ca nu vrea sa se intample asta cu fratele meu , si o sa declare adevarul ca a fost in legitima aparare si el a cazut cu capul de bolovan . Este posibil ca fratele meu sa iasa de acolo ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: unomstresat , utilizator 12:32, 24 Martie 2023
Posibil, depinde de circumstante, insa se pot adauga alte acuzatii (incaierare, vatamare corporala,etc). Daca partea vatamata decalara ca el l-a agresat primul, va fi chiar el acuzat de diverse fapte penale.
Partea vătămată a intervenit in scandal , având un cuțit asupra sa , fratele meu l-a lovit peste umăr , aceasta a căzut și S-a lovit la cap . Viața nu i-a fost pusă in pericol de moarte . Martorii care au ciuda pe fratele meu , au susținut ca l-a lovit direct in cap . Însă martorii fratelui meu , inclusiv victima , susțin ca datorită cazaturii S-a provocat acea lovitura la cap .
Deci in loc sa ii desparte si sa de-escaleze situatia chiar el l-a escalat cu un cutit. Mi se pare mie din ce ati spus ca chiar aceasta "parte vatamata" ar fi fost instigatorul in acest caz, indiferent de ce "scandal" s-a intamplat dinainte, care posibil sa fie o crima separata in sine. Insa unul zice una altul zice alta nu prea merge, ar fi util sa aveti ceva filmari sau camere de supraveghere prin zona care sa arate ce s-a intamplat cu adevaratelea, ca marturiile in aceste cazuri mi se par nesigure. Daca martorii mint pot lua si ei respectiv dosare penale.
Pentru a va lamuri daca este sau nu vorba ar trebui sa studieze un avocat dosarul penal.
Se retine foarte greu legitima apărare în România și dacă există.
Nu este ca în SUA cu prezumția de nevinovăție...

Daca a fost arestat cazul va fi foarte greu pentru avocat.

București 2023

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Pentru a va lamuri daca este sau nu vorba ar trebui sa studieze un avocat dosarul penal.
Se retine foarte greu legitima apărare în România și dacă există.

Daca a fost arestat cazul va fi foarte greu pentru avocat.

București 2023

Corect totul depinde de detalii si de circumstante. Chiar si daca infractiunile de tip vatamari necesita plangere explicita pentru a incepe urmaririle, omorul, tentativa sau incaierarea se autosesizeaza. Chiar si daca scapa de tentativa de omor urmat de investigatii, tot o poate lua pentru incaierare, mai putin partea vatamata, care in cazul acesta dupa spusele dumneaei, a fost co-agresor, deci nici el. Sa nu vorbim de marturii mincinoase, pentru care unele parti la fel pot fi trasi la raspundere.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Prezumptia de nevinovatie este garantata in Romania de Constitutie, CPP si tratatele europene. Insa fiinda aici pot exista mai multe infractiuni, daca scapa de una nu e garantat ca va scapa si de altele.
Ultima modificare: Vineri, 24 Martie 2023
unomstresat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Omor sau autoaparare? robiy robiy Buna ziua.Am o problema cu fratele meu care intr`o seara s-a dus intr`un bar si un barbat a sarit la el cu cutitul.In urma altercatiei,fratele meu nu a fost ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare juridica tentativa de omor lorilori43 lorilori43 vreau sa va povestesco intamplare care sunt nelamurit...,cateva persoane sau luat de mine in oras si m-au atacat, am facut plagere la politie dupa care ... (vezi toată discuția)
Omorul calificat-lcm roberto3 roberto3 Buna ziua! Vreau sa intreb daca loviturile cauzatoare de moarte se considera omor in fapt consumat sau doar lcm. Sunt infractiuni diferite? Va intreb pentru ca ... (vezi toată discuția)