Totul a inceput intrun bar unde individul vazind ca sotul a cumparat un pachet de tigari i-a cerut iar el nu i-a dat spunind sa-si cumpere si el caci la costat si pe el bani individul fiind refuzat sa enervat a luat o sticla de bere plina avrut so loveasca sotul observind si-a tras capul iar sticla sa spart pe perete iar cioburile sticlei i-a facut citeva zgirieturi pe fata sotului enervinduse si mai mult tiganul a luat bata de biliard pe care a sparto tot pe perete fiind lunga iar sotul statea linga perete dupa acesta tiganul sia bagat mina in buzunar si tot odata a vrut iar sa-o loveasca sotul vazind ca tiganul cauta in buzunar a scos cutitul si cind celalalt se apleca catre el l-a injughiat.Printre toate tiganul era beat sotul nu.Dupa toate intimplate sotul a venit acasa iar rudele tiganului au venit 7 persoane peste noi intrind in casa in curte ne tinand seama de nimic sunind la 112 politisti sau deplasat doar la bar desi mi sa promis ca osa fie trimisa si la noi impreuna cu salvarea.Am lesinat pe strada dar de ajutor imi erau doar vecini .Totul sa intimplat mart seara in jurul orelor 19.30daca aveti intrebari va raspund
Depinde cat de tare l-ati injunghiat Tot atat de ,,tare" va fi si pedeapsa .Si mai depinde si daca intr-adevar erati in legitima aparare .Asta inseamna ca victima sa nu va fi atacat cu pumul si dvs. sa ripostati cu cutitul .Daca ati facut asa, e mai discutabil.dar poate ne povestiti mai in detaliu cum s-au petrecut lucrurile. :blush2:
Fiind date imprejurarile pe care le-ati expus , sa zicem ca a fost in legiima aparare , insa a depasit limitele unei aparari proportionale cu gravitatea atacului, lucru ce nu il scuteste pe sot de pedeapsa ci doar i-o poate atenua pe acest temei.
Toate aspectele insa trebuie probate, altfel , atacul cu un cutit , leziunile victimei, nr. de ingrijiri medicale, pe langa pedeapsa care l-ar putea astepta pe sot, l-ar putea costa si multi bani , sub forma despagubirilor si daunelor morale.
Si aveti grija cu rudele victimei, stiti cei care apartin etniei respective , in asemenea cazuri dau dovada de o solidaritate iesita din comun .
VA MULTUMESC PT.RASPUNS CU CEREREA DAUNELOR SE IA IN SEAMA ACELA CA TOTUL A INCEPUT DIN CAUZA TIGANULUI SI CA TIGANUL ERA SI BEAT ,SOTUL ATUNCI VENEA DELA LUCRU IN GEANTA ERA CUTITUL DAT FIIND CA AVEA LA EL GEANTA ALTFEL NICI ODATA NU POARTA LA EL CUTIT SAU ALTA ARMA CACI NICI NU ARE EL NU ERA BEAT LUCREAZ CA COND.AUTO CE PEDEAPSA AR PUTEA LUA DACA SE DOVEDESTE CA ERA TOTUSI IN LEGITIMA APARE?IAR IMPOTRIVA ROMILOR DE EXEMPLU JOI IMI DUCEAM BAIATUL LA GRADINITA CIND MAU ATACAT PE MINE MAM DUS LA POLITIE DAR POLITISTUL NUMAI PE LUNI LA CHEMAT PE EI LA POST DUPA PAREREA DV.A PROCEDAT CORACT DAT FIIND DE GRAVITATEA LUCRURILOR MIM CUMPARAT SPREI PARALIZANT POT SO FOLOSESC DACA O SA FIU NEVOITA
In situatia de fata poate fi folosita ca circumstanta atenunata scuza provocarii prev,de art.73 lit.b c.pen,in nicun caz nu poate fi vorba despre legitima aparare.
Totusi ,este atat de grea limba romana ?
Omor sau autoaparare?
robiy
Buna ziua.Am o problema cu fratele meu care intr`o seara s-a dus intr`un bar si un barbat a sarit la el cu cutitul.In urma altercatiei,fratele meu nu a fost ... (vezi toată discuția)