avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemare fara citatie?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemare fara citatie?

Buna ziua.

Un prieten a fost chemat la parchet prin telefon, fara sa ii fie trimisa o citatie sau instintare. Maine trebuie sa se prezinte la procuror, la parchet.
Este legala asa ceva? Nu trebuia emisa o citatie?
Art. 257. - (1) Chemarea unei persoane în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată se face prin citaţie scrisă. Citarea se poate face şi prin notă telefonică sau telegrafică, încheindu-se în acest sens un proces - verbal.
Este legal, citarea se poate face şi prin notă telefonică sau telegrafică, încheindu-se în acest sens un proces-verbal.
Multumim pentru raspuns. Procesul verbal se incheie la parchet in fata procurorului? Si cand anume se incheie, inainte de audiere sau dupa audiere?
Un exeplar de pe procesul verbal va fi emis si prietenului meu care a fost chemat telefonic?
P.v. se intocmeste cand a fost sunat, de catre procuror. Stie despre ce este vorba? in ce calitate este chemat?
Da, i s-a explicat la tel.despre ce e vorba, i s-a adus la cunostinta sa se prezinte la ora, ziua, la procuror X, numai ca prietenul se gandeste daca e o farsa facuta de cineva sau daca este adevarat, nu trebuie ca inainte de a fi audiat (interogat) sau dupa audiere, procurorul va trebui sa ii inmaneze o copie de pe proces verbal?
Sau va fi audiat, si apoi prietenul iese din sediul parchetului fara nimic la indemana ca: Adeverinta, proces-verbal?
Ce trebuie sa faca mai exact ca sa aiba apoi o dovada ca a fost prezent la audiere? Ori pleaca din sediu fara nici o dovada?

Alte discuții în legătură

Chemat la politie ROBERT VARGA ROBERT VARGA Astazi am fost sunat de un anume inspector de.la politie pentru a da o declaratie pe baza traficului de droguri, la ce anume poate degenera aceasta declaratie ... (vezi toată discuția)
Mod de citare loredana96 loredana96 se poate chema invinuitul la politie, pentru a depune declaratie, prin telefon? (vezi toată discuția)
Citat la politie gabichiritoiu gabichiritoiu Va rog sa ma ajutati, am primit un telefon de la un anume politist prin care ma anunta sa ma prezint la sectia de politie pentru ca am dosar penal. Este ... (vezi toată discuția)