avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemat la politie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemat la politie

Astazi am fost sunat de un anume inspector de.la politie pentru a da o declaratie pe baza traficului de droguri, la ce anume poate degenera aceasta declaratie ? Am consumat, dar nu am detinut sau vandut. Acum putin timp au fost arestati mai multi indivizi din oras ce faceau trafic de droguri, oare ma cheama pentru a da declaratie pentru ei ?
Este foarte mare probabilitatea ca din acest motiv sa va fi citat.
Este bine sa mergeti insotit de avocat pentru ca trebuie sa stiti pe loc ce sa declarati.
Daca ati cosumat ati si detinut si cumparat.
Vor sti multe despre dvs.
Vor face verificari...
Nu am primit nici o citatie, adica nu am primit nici o scrisoare, doar telefonic, s'a prezentat si a spus sa ma prezint la politie pentru declaratie, e posibil sa fie o farsa ? Politia, stiu eu, nu procedeaza asa, trimit citatie acasa.
Legal ar trebui primita citatia in scris, insa multi politisti prefere sa apeleze la telefon. Urmeaza sa va prezentati oricum la data indicata si veti vedea daca sunteti martor sau suspect. Oricum ar fi puteti fi insotit de avocat!
Este legal cum a procedat, citarea se poate face şi prin notă telefonică sau telegrafică, încheindu-se în acest sens un proces-verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare fara citatie? Just-drept Just-drept Buna ziua. Un prieten a fost chemat la parchet prin telefon, fara sa ii fie trimisa o citatie sau instintare. Maine trebuie sa se prezinte la procuror, la ... (vezi toată discuția)
Citat la politie gabichiritoiu gabichiritoiu Va rog sa ma ajutati, am primit un telefon de la un anume politist prin care ma anunta sa ma prezint la sectia de politie pentru ca am dosar penal. Este ... (vezi toată discuția)
Invitatie telefonica pentru prezentare la sectia de politie apr0ape_om apr0ape_om Am primit un telefon de la un politist, asa a spus el ca este si m-a invitat verbal la politie cand am eu timp , dar nu mi-a spus in ce problema sunt chemata . ... (vezi toată discuția)