Am primit un telefon de la un politist, asa a spus el ca este si m-a invitat verbal la politie cand am eu timp , dar nu mi-a spus in ce problema sunt chemata . Imi poate spune cineva daca cumva se face misto de mine sau ce sa fac ?
In mod normal, trebuia sa primiti o invitatie scrisa. Se poate intampla si sa fiti invitata telefonic, insa in acest caz politistul ar fi trebuit cel putin sa se prezinte si sa va indice un interval orar in care poate fi gasit la sectie. Daca nu a facut-o, clar este o gluma proasta.
Daca acel cineva s-a prezentat, puteti suna la sectia de politie si sa verificati daca invitatie este ''pe bune'', nu ''la misto'' :)
Oricum nu aveti motive sa va panicati, faptul ca vi s-a spus sa mergeti cand aveti timp pare sa indice intr-adevar o farsa.
:luck:
Aceasta este practica "militiei romane ". Asa procedeaza ei. Daca nu va veti prezenta veti primi o solicitare scrisa , dar si aceasta nu va avea motivul chemarii dvs. Doar se va scrie ca aveti dreptul la un avocat, daca va permiteti. E bine sa mergeti sa vedeti despre ce e vorba, si daca nu va convine spuneti ca veti reveni cu avocatul si ca nu scrieti nici o declaratie fara prezenta avocatului. (va spun acestea din experienta)
Art.175 c.proc.pen.
Modul de citare
al. 1 Chemarea unei persoane în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată se face prin citaţie scrisă. Citarea se poate face şi prin notă telefonică sau telegrafica.
Prezentati-va insotita de un avocat.