avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie telefonica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie telefonica

primesc un telefon dupa un numar ascuns ,se prezinta cutarica si ma invita undeva dna! fara sa mi spuna pentru ce anume ,dosar etc .ce sa fac!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:13, 9 Iulie 2010
Ar fi bine sa mergeti. Acolo vi se va explica care este scopul invitatiei. Daca stiti ca ati avea vreo problema cu legea este recomandat sa mergeti impreuna cu un avocat.
Eu va sfatuiesc sa solicitati si o convocare scrisa transmisa pe orice cale (posta sau agent procedural). Iar insotirea de catre avocat este recomandabila in orice situatie, desi daca nu veti fi audiat ci numai informat asupra calitatii si necesitatii pentru care vi se solicita prezenta, este posibil ca avocatul sa va insoteasca fara sa fie lasat sa intre cu dvs.
Parerea mea este sa nu dati curs unei astfel de invitatii. Daca un organ de urmarire penala are nevoie de dvs. trebuie sa va citeze.
Daca ulterior citarii si audierii, ocazie cu care ati luat cunostinta de cauza, de calitatea pe care o aveti, de persoana care v-a citat si audiat si ati lasat si nr. dvs. de telefon, atunci la o chemare telefonica ulterioara pentru o completare a declaratiei, o confruntare, etc. sigur ca trebuie sa va duceti.
Sa va duceti dar insotit de avocat.
Citarea se poate face si prin nota telefonica-art.175 c.proc.pen.
Constatand ca sunt pareri diferite in abordarea acestui subiect,invoc ca si distinsa dna.avocat Petre prevederile art.175 al.1 c.pr.pen,care stipuleaza in partea finala:

"Citarea se poate face si prin nota tefonica sau telegrafica"

In aceasta situatie,astfel cum vi s-a indicat este bine sa nu dat nicio declaratie decat in prezenta avocatului ales.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie telefonica pentru prezentare la sectia de politie apr0ape_om apr0ape_om Am primit un telefon de la un politist, asa a spus el ca este si m-a invitat verbal la politie cand am eu timp , dar nu mi-a spus in ce problema sunt chemata . ... (vezi toată discuția)
Mod de citare loredana96 loredana96 se poate chema invinuitul la politie, pentru a depune declaratie, prin telefon? (vezi toată discuția)
Ce art. cpp prevedere obligatia de a cita reclamantul justice123 justice123 In alta ordine de cuvinte, de fiecare data organul de cercetare penala ma citeaza in calitate de reclamant sa dau declaratie, cand in fapt plangerea penala ... (vezi toată discuția)