avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Audiere in dosar penal, temeri in privinta avocatului ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Audiere in dosar penal, temeri in privinta avocatului reclamantului

Buna ziua,
intr-un dosar penal cu acuzatie de tentativa de omor, la termenul cand voi fi citat pentru declaratii vrea sa asiste si avocatul reclamantului, ceea ce stiu ca este legal.
Problema este ca acest avocat, chiar daca este in varsta, are un limbaj colorat, vulgar si are apucaturi securiste ….Ne-am intalnit o singura data .. mai avea putin si ma lua la bataie, nu mai zic de modul in care mi s-a adresat ...
Intrebarea este: ce are voie, legal vorbind, sa faca avocatul reclamantului in timpul cat sunt audiat, si ce nu are voie? Trebuie sa stea cuminte pe scaun si sa asculte sau ma poate intrerupe punand intrebari?
Ma poate intrerupe in timpul declaratiilor, poate face comentarii, ma poate hartui, intimida, etc? Sau imi poate adresa intrebari doar la sfarsitul audierii? Multumesc mult pt.ajutor!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:12, 15 Decembrie 2014
Aveti dreptul sa depuneti plangere la procurorul care instrumenteaza cauza conf. art.336 c.p.p, daca in timpul audierii sunteti intimidat sau se intampla orice alte nelegalitati prin care vi se aduce o vatamare intereselor dvs legitime.
Cu citatia se mai intampla si asa cum spuneti dvs, depinde de urgenta cauzei, daca nu aveti posibilitatea sa ajungeti, incunostintati organul de urmarire despre imposibilitatea de prezentarea si solicitatii sa va cheme la alta data pe care o stabileste, daca este posibil.
Multumesc, am aflat si ca s-a schimbat procurorul de caz. Este posibil acest lucru?
Cel mai simplu este ca suspectul de tentativa de omor sa aiba angajat avocat care sa se descurce in orice imprejurare si sa anihileze orice ar fi acolo intdreptat impotriva martorului indiferent ce s-ar incerca a se face.
Daca se merge pe avocat din oficu poate fi complicata situatia.

Daca se procedeaza altfel decat recomand eu, se pot intampla multe lucruri mai mult sau mai putin ciudate.
Orice lucru se poate defecta si daca se defecteaza nu se considera ca ar fi un viciu...daca s-a semnat declaratia...

In general ceea ce este viu este mult mai sigur decat orice altceva care ar fi lucru care se poate defecta ...dupa parerea mea...
Cel suspectat de tentativa de omor a fost in totala legitima aparare, scotand un cutit ca sa sperie agresorul nicidecum sa il injunghie iar in invalmaseala creata partea vatamata (cel care a facut plangerea pe tentativa de omor) a fost taiata dar nu grav, a stat 2 zile in spital iar la iesire dadea cu sapa prin gradina mai ceva ca unul care nu patise nimic cu doua zile in urma. Ideea este ca exista doua plangeri penale, din partea amandurora, fiindca faptele s-au petrecut altfel: cel care a folosit cutitul sa il indeparteze pe celalalt a fost practic calcat in picioare inainte de a ii arata celuilalt cutitul: a fost lovit cu pumnii si picioarele inclusiv in cap, a avut fractura de piramida nazala, etc. .... si 14 zile ingrijiri medicale.
Da, e complicat cazul.
Sa cititi mai inainte de a semna.
E posibil sa va bruieze cand veti citi.
Legal pot face presiuni...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresorul victima Stefan_Lazar Stefan_Lazar un prieten a forst atacat de un individ ce avea cutit. opunand rezistenta prietenul a reusit sa-l deposedeze pe individ de acel cutit dar prin acea deposedare ... (vezi toată discuția)
Chemare fara citatie? Just-drept Just-drept Buna ziua. Un prieten a fost chemat la parchet prin telefon, fara sa ii fie trimisa o citatie sau instintare. Maine trebuie sa se prezinte la procuror, la ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau vatamare corporala irimiebogdan irimiebogdan Buna , am o mare nelamurire si as vrea sa cer si sfatul unor profesionisti . Sa incep cu inceputul in urma cu un an ma aflam de servici ca agent de paza ... (vezi toată discuția)