Am si eu o problema cu o tregere de bani din cont:
Am un imprumut la o banca si am grija sa pun banii pentru rata in contul curent cit mai devreme, sa fie acolo cind sint scadentele. M-am trezit pe la sfirsitul anului trecut ca au platit din acel cont curent, fara sa ma anunte, catre o primarie, o amenda. Istoria cu amenda este ca acum vreo doi ani am primit-o (nu eram de acord cu ea, dar greseala a fost ca nu am contestat-o), dar de atunci nu am primit notificari, reamintiri, decizii de executare sau ceva similar de la nici o autoritate (primarie, fisc, etc). Acum banca spune ca a facut plata din banii mei in baza art 149 din cod de procedura fiscala si ca sa ma descurc cu primaria.Am primit asta si in scris pentru ca le-am facut reclamatie.
M-am adresat si catre Protectia Consumatorului. Mi-au cerut sa le trimit extrasul de cont si de atunci nu am mai auzit de ei (este drept ca au fost si sarbatorile si poate de aceea intirzie).
Puteau sa imi trimita o informare (banca si/sau primaria), dar, inca o data, nu am primit nimic! Presupun ca aveau voie sa imi blocheze banii, dar nu sa ii si plateasca!
Au voie sa faca acest lucru?Am vreo sansa impotriva lor? Ce ar trebui sa fac?
Le-am cerut doar sa imi dea banii inapoi si dobinda aferenta perioadei cit nu au fost in cont.
Scuze ca am scris cam mult si multumesc anticipat pentru ajutor!