avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Retinere bani din cont de catre banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Retinere bani din cont de catre banca

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca o banca poate sa-ti ia toti banii din cont fara sa te anunte in prealabil sau fara sa-ti trimita un document care sa ateste acest lucru.
Am avut un credit la o banca si dupa cum mi-au zis ei nu am achitat ultima rata iar, dupa trei ani de zile a crescut suma la 352 euro. Am trecut pe la banca pentru ca am vrut sa aplic pentru un credit si mi s-a spus ca sunt inregistrat la biroul de credit (altfel nu aflam nimic despre creditul restant).
Mentionez ca nu am primit nici o notificare de la banca in acest rastimp, desigur m-am enervat si i-am zis acelui consultant financiar ca eu nu mai platesc nimic in plus pentru ca nu am fost anuntat.
Trebuie sa mai spun ca salariul este virat intr-un cont de la banca respectiva si dupa trei luni ma trezesc ca in ziua de salariu cand imi verifc cardul .........0lei mai precis mi s-a retinut suma de 810 lei noi (am aflat la banca).
Acum la avans (aceasi luna) 0lei, mai precis retinuti 1300 lei noi, dupa cum v-am spus nu am primit nici o notificare, nici o somatie.
Intrebarea mea este daca este legal sa-ti retina tot salariul fara sa-ti ramana ceva pentru traiul zilnic?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:27, 14 Ianuarie 2013
Nu este legal. Angajati un avocat si actionati in instanta. Fara avocat nu prea aveti sanse.
patrascusimion a scris:

..... Fara avocat nu prea aveti sanse.

Chiar asa ? ... se poate sustine contrariu.
Am si eu o problema cu o tregere de bani din cont:
Am un imprumut la o banca si am grija sa pun banii pentru rata in contul curent cit mai devreme, sa fie acolo cind sint scadentele. M-am trezit pe la sfirsitul anului trecut ca au platit din acel cont curent, fara sa ma anunte, catre o primarie, o amenda. Istoria cu amenda este ca acum vreo doi ani am primit-o (nu eram de acord cu ea, dar greseala a fost ca nu am contestat-o), dar de atunci nu am primit notificari, reamintiri, decizii de executare sau ceva similar de la nici o autoritate (primarie, fisc, etc). Acum banca spune ca a facut plata din banii mei in baza art 149 din cod de procedura fiscala si ca sa ma descurc cu primaria.Am primit asta si in scris pentru ca le-am facut reclamatie.
M-am adresat si catre Protectia Consumatorului. Mi-au cerut sa le trimit extrasul de cont si de atunci nu am mai auzit de ei (este drept ca au fost si sarbatorile si poate de aceea intirzie).
Puteau sa imi trimita o informare (banca si/sau primaria), dar, inca o data, nu am primit nimic! Presupun ca aveau voie sa imi blocheze banii, dar nu sa ii si plateasca!
Au voie sa faca acest lucru?Am vreo sansa impotriva lor? Ce ar trebui sa fac?
Le-am cerut doar sa imi dea banii inapoi si dobinda aferenta perioadei cit nu au fost in cont.
Scuze ca am scris cam mult si multumesc anticipat pentru ajutor!
Domnule,
Nu strica sa cititi cu atentie temeiul legal pe care ei l-au invocat. O sa vedeti ca banca era obligata sa se supuna ordonantei de poprire. Nu aveau de ales. Este doar problema dumneavoastra faptul ca nu ati contestat la timp acel titlu executoriu. Datoria este a dumneavoastra, nu a bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta banca, proprire salariu mary7 mary7 In luna martie anul curent mi s-a pus proprire pe salariu de catre un executor judecatoresc fara a primi nici o notificare sau chemare in instanta sau ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca .... danielhustiu danielhustiu Buna seara. Prietena mea are 2 carduri de credit si de cateva luni are numai probleme cu banca. Problema suna cam asa: Acum cateva luni prietena mea a ... (vezi toată discuția)
Virarea intregului salariu de catre banca pentru o poprire anaf NicoletaLG NicoletaLG Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce se poate face daca pentru o poprire de la anaf, banca unde este incasat salariul a virat intreaga suma si nu o treime ... (vezi toată discuția)