avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... virarea intregului salariu de catre banca pentru o ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

virarea intregului salariu de catre banca pentru o poprire anaf

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti ce se poate face daca pentru o poprire de la anaf, banca unde este incasat salariul a virat intreaga suma si nu o treime cum prevede legea justificand ca in poprirea primita nu a fost specificat acest lucru de catre cei de la anaf?
Cel mai recent răspuns: AlinaSilvas , utilizator 10:19, 21 Aprilie 2015
Sigur v-sau virat banii, sau pur si simplu v-au spus ca nu ii puteti ridica, deoarece aveti poprire pe cont? Intreb pentru ca nu stiam ca se poat face viramente fara acordul titularului contului. As dori si eu sa aflu raspunsul la problema dvs.
Nu e necesar acordul debitorului, pentru a fi facute plati de catre tertul poprit, doar suntem intr-o executare silita. Iar silit presupune ca se face in afara vointei debitorului.
Ma indoiesc ca banca a virat toi banii din salariu, poate doar daca nu stiau ca e venit salarial suma din cont.

E firesc sa ii blocheze pe toti, dar va pot elibera 2/3 daca le cereti.
nu exista nici un dubiu asupra virarii intregului salariu catre anaf. exista conventie de salarii cu banca respectiva si chiar banca a spus, inainte de virarea salariului, ca are obligatia de a vira 1/3 din salariu catre anaf dupa care contul va fi deblocat. dar dupa ce a intrat salariul in cont banca a tinut 2 zile banii in cont justificand ca se ocupa cei de la juridic de problema si apoi a virat toata suma. banii au ajuns deja la anaf pt ca am vorbit la acolo.
Doamna, numele bancii incepe cu R? Doar aia au o astfel de opinie complet eronata privind veniturile salariale intrate in cont. Nu aveti decat sa faceti contestatie la executare, alta solutie nu vad.
Numele bancii nu incepe cu R. multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu papoyashu papoyashu Buna ziua, am si eu o nelamurire! Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare catani_rd catani_rd Buna seara! În septembrie 2012 banca trimite o instiintare de retinere catre angajator solicitand retinerea 1/3 din salariul angajatului pentru intarzieri de ... (vezi toată discuția)
Poprire cont de anaf si imposibilitate plata card credit feliciaND feliciaND Buna ziua, Am o poprire pe persoana fizica de la ANAF ca urmare a atragerii raspunderii solidare a asociatilor unei firme in insolventa. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)