Buna seara! În septembrie 2012 banca trimite o instiintare de retinere catre angajator solicitand retinerea 1/3 din salariul angajatului pentru intarzieri de peste 90 de zile la plata ratelor lunare ale creditului (descoperire de card). În octombrie 2012 angajatorul înștiințează banca că a procedat la reșinerea 1/3 din salariu, conform solicitării, lunar banii fiind virați în contul băncii, până la stingerea creanței. În luna iulie 2013 angajatul observă că are contul în care este virat de angajator salariul, blocat, aflând de la banca, alta decat cea caruia îi plătea 1/3 lunar, că executorul a indisponibilizat suma în vederea executării silite a creanței pe care angajatul deja o plătea. Cum să procedeze angajatul, in speta eu, neavand posibilitatea de achitare integrală dintr-o dată a creditului? Am salariul blocat, deși achit lunar 1/3 din creanță, banca nu renunță la executare, executorul e în concediu:((. Despre executare nu am fost înștiintat deoarece nu mai locuiesc la adresa din contractul de credit, deși locul de muncă și nr. de tel au rămas aceleași. Suma de executat din cererea băncii este cu 4 000 de lei mai mare decât cea reală momentan, deoarece angajatorul a virat lunar din salariul meu 1/3. Am șanse să câștig dacă fac contestație la executare, cer anularea, întoarcerea executării și repunerea în situația anterioară motivând abuzul băncii, apelarea ilegală la executare? Sau indisponibiliarea ilegală a venitului salarial la bancă ca și simplu detentor și nu ca terț debitor? Am prezentat angajatilor executorului acte doveditoare ale virării lunare in contul bancii a treimii salariale si am solicitat ca acesta să ceară deblocarea sumei repreyentand salariul din cont dar.... nimic, pana nu vine din concediu cica nu pot ei face nimic.Nu știu cum să procedez, am consultat un avocat din zona dar nu m-a lămurit. Va multumesc! Am uitat, nu detin alte surse de venit, bunuri imobiliare sau mobiliare care sa poata fi urmarite.